Foto: Unsplash

Zaštitite se od komaraca na potpuno prirodan način: Trebat će vam samo crna kava

Autor: F.F

Dolazi ljeto i vrijeme kad želimo uživati na terasi ili balkonu. Lijep provod na otvorenom često znaju pokvariti komarci, koji se pojavljuju s toplijim vremenom.

Njihovo zujanje i neugodni ubodi mogu lako pokvariti uživanje na otvorenom, a svake godine se postavlja isto pitanje – kako ih se riješiti? Na sreću postoje prirodna rješenja za rješavanje komaraca.

Osim poznatih savjeta i metoda, donosimo tri jednostavna načina za borbu protiv komaraca, koristeći sastojke koje vjerojatno već imate u kuhinji ili koje možete pronaći u prirodi, prenosi Najžena.

Foto: Pixababy

Što pomaže?

Bilje: Paprena metvica i lavanda

Paprena metvica može biti korisna u obrani od komaraca i drugih insekata. Preporučuje se držati metvicu u prostorijama u kojima često boravite.

Eterično ulje lavande može se pomiješati s nosivim uljima poput bademovog ulja i nanijeti na kožu. Ako imate difuzor, dodajte nekoliko kapi ulja lavande u destiliranu vodu kako biste odbili komarce.

Ako pijete lijekove za srce ili tlak, ne smijete jesti ovu voćku: ‘Terapija može postati otrov’




Citronela

Citronela je odavno poznata po svojoj sposobnosti tjeranja insekata. Eterično ulje citronele dostupno je u mnogim drogerijama, no možete i sami napraviti smjesu. Pomiješajte 10 ml eteričnog ulja citronele s 90 ml 70-postotnog alkohola. Stavite smjesu u bočicu s raspršivačem i poprskajte prostoriju. Također, nekoliko kapi eteričnog ulja možete dodati u hidratantnu kremu ili prirodno ulje i nanijeti na izložene dijelove tijela.




Crna kava

Prikupite talog kave i stavite ga u aluminijsku foliju. Držite ga na tamnom mjestu dok se potpuno ne osuši. U prostoriji u kojoj boravite, zapalite osušeni talog kave upaljačem. Talog će lagano gorjeti, stvarajući dim koji drži komarce na sigurnoj udaljenosti.

Koristeći ove prirodne metode, možete uživati u bezbrižnim ljetnim večerima bez dosadnih komaraca.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.