Foto: Pexels

Većina radi ovu pogrešku kada zamrzavaju mljeveno meso: Na jedno treba posebno obratiti pažnju

Autor: F.F

Mljeveno meso jedna je od omiljenih namirnica u mnogim kućanstvima duljem Hrvatske. Osim što se mogu pripremati razna jela, od punjenih paprika, sarmi, lasagna, bolognesea i raznih drugih, mljeveno meso je česti gost naših zamrzivača. Mnogi zamrznu mljeveno meso pa ga po potrebi izvade i otope, kako bi si pripremili ručak.

Svježe kupljeno mljeveno meso može ostati u hladnjaku dan, najviše dva. Ako ne ga planirate koristiti u tom vremenskom okviru, preporučljivo ga je zamrznuti. Uvijek je dobro imati pokoju namirnicu zamrznutu pa kada se nađete u situaciji da niste stigli u dućan ili na plac, posegnete za rješenjem iz zamrzivača.

Međutim, koliko dugo mljeveno meso može ostati u zamrzivaču i kako je najbolje spakirati meso kako bi ostalo što dulje sviježe? Kako biste spriječili širenje bakterija kod mljevenog mesa, postoji nekoliko ključnih postupaka koje treba izbjegavati.

Foto: Pexels

Mnogi griješe

Prvo, nikada nemojte zamrzavati mljeveno meso u originalnom pakiranju koje je obloženo prozirnom folijom. Takva ambalaža nije dovoljno čvrsta da spriječi isušivanje mesa tijekom zamrzavanja. Umjesto toga, preporučuje se zamotati meso u foliju i staviti ga u vrećicu za zamrzavanje.

Za učinkovito zamrzavanje i sprečavanje rasta štetnih mikroorganizama, zamrzivač mora raditi na stalnoj temperaturi od -18 stupnjeva Celzijusa, piše Klix.ba.

Djeca su nam debela iz jednostavnog razloga: Roditelji im ne mogu priuštiti dvije stvari




Drugo, izbjegavajte odmrzavanje mljevenog mesa u mikrovalnoj pećnici. Ovaj postupak može rezultirati neravnomjernim odmrzavanjem, pri čemu se vanjski slojevi mesa kuhaju dok unutrašnji ostaju smrznuti. Najbolje je pridržavati se tradicionalne metode i staviti meso u vodu da se polako odmrzne.

Treće, nemojte stavljati mljeveno meso na hladnu tavu jer će se zalijepiti za površinu. Umjesto toga, najprije zagrijte tavu s malo ulja, a zatim dodajte meso i pržite ga.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.