Foto: Unsplash

Uz ova dva poteza riješite se vlage u svom domu: Pluća će vam biti zahvalna

Autor: F.F

Dolaskom hladnih dana, suočavamo se s dodatnim izazovima, poput povećane vlage i pojave plijesni u našim domovima. Plijesan, toksična gljivica koja se formira zbog prekomjerne vlage, može izazvati zdravstvene probleme, posebno kada temperature padnu tijekom zime. Često, uzrok pojave plijesni u mnogim domovima je kondenzacija, koja se često javlja zbog loše izolacije.

Ova neželjena pojava može se razviti na različitim površinama, uključujući zidove, ormare i madrace. Srećom, postoji jutarnja rutina koju možete usvojiti kako biste spriječili nastanak plijesni u svojoj spavaćoj sobi, piše Mondo.

Foto: Unsplash

Evo što napraviti

Prva stvar koju trebate učiniti nakon buđenja jest otvoriti prozor spavaće sobe kako biste omogućili cirkulaciju svježeg zraka. Zatim, na neko vrijeme, povucite pokrivač s kreveta i dopustite da vlaga skupljena između plahti ispari. Znoj i vlaga skupljaju se ispod pokrivača tijekom noći, a ako ne protresete plahte, to može dovesti do nakupljanja kapljica i, konačno, stvaranja plijesni.

Proizvodi za njegu kose opasni su po zdravlje: Evo kako se zaštititi od štetnih utjecaja

Ako se suočavate s problemima vlage i plijesni u svom domu, povećava se rizik od respiratornih problema, infekcija, alergija i astme. Udisanje ili dodirivanje plijesni može izazvati alergijske reakcije poput kihanja, curenja nosa, crvenila očiju i osipa na koži. Stoga je važno poduzeti mjere kako biste održali svoj dom suhim i spriječili negativne utjecaje plijesni na vaše zdravlje.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.