Foto: Pexels

Mnogi rajčice i jabuke drže u hladnjaku, a time im samo štetite: Evo zašto ih treba držati vani

Autor: F.F

Većina nas namirnice poput avokada, rajčice, češnjaka i narezanog kruha drži u hladnjaku. Nekako se logičnim čini da se povrće stavlja u hladnjak kako bi ostalo svježe, no čini se kako nekim namirnicama time – samo štetimo.

Osjećate li se ponekad kao da vam hladnjak postaje premali? Možda zato što u njega stavljate namirnice koje ne bi trebale biti tamo. Mnogi ljudi nesvjesno stavljaju sve iz trgovine u hladnjak, ne znajući da to može pokvariti okus mnogih namirnica.

Izbacivanjem ovih namirnica iz hladnjaka ne samo da ćete osloboditi prostor, već ćete i poboljšati okus i kvalitetu namirnica koje bi trebale biti na sobnoj temperaturi, prenosi Stars Insider.

Foto: Unsplash

Tko bi rekao

Evo popisa onoga što ne biste trebali čuvati u hladnjaku:

Med – Hladnoća uzrokuje kristalizaciju meda, dok će na sobnoj temperaturi trajati mnogo dulje nego što mislite.

Krumpir – Niske temperature pretvaraju škrob u krumpiru u šećer, što mu daje presladak okus i zrnatu teksturu. Držite ih u papirnatoj vrećici na hladnom i tamnom mjestu.

Luk – Cijelom luku je potrebna cirkulacija zraka da ostane svjež, stoga ga držite u papirnatoj vrećici s rupama u ostavi, ali dalje od krumpira jer njihovi plinovi i vlaga mogu pokvariti luk.




Pripremite rajčice na ovaj način osjetite sve blagodati: Sprječavaju nastanak stanica raka

Rajčice bolje držati vani

Peciva – Čuvanje peciva u hladnjaku može ih učiniti ustajalima. Kolače i kolačiće držite u posudi na sobnoj temperaturi kako bi ostali svježi.




Rajčice – Hladan zrak u hladnjaku može učiniti rajčice kašastima i smanjiti njihov okus. Držite ih van hladnjaka za najbolji okus i teksturu.

Narezani kruh – Hladnjak može zaštititi kruh od plijesni, ali ga također isušuje. Dodatni kruh pohranite u zamrzivač, a štrucu koju brzo trošite držite na pultu.

Foto: Unsplash

Češnjak gubi okus

Jabuke – Hladnoća može uzrokovati gubitak hrskavosti i okusa jabuka. Držite ih na sobnoj temperaturi za najbolji okus.

Češnjak – Češnjak ima najbolji okus kada se čuva na sobnoj temperaturi.

Avokado – Ako avokado nije zreo, hladnjak mu neće pomoći. Držite ga na sobnoj temperaturi dok ne postane zreo, a tada ga možete pohraniti u hladnjak (ili zamrzivač) da duže traje.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.