foto: peksells/wikimedia

Vatikan odobrio novo ukazanje: ‘Gospa se ukazala medicinskoj sestri’

Autor: Z. K.

Dikasterij za nauk vjere dao je zeleno svjetlo ukazanju Djevice Marije poznatije kao mistične ruže (Rosa Mystica) talijanskoj vidjelici Pierini Gilli i izjavio da “ne sadrži teološke ili moralne elemente protivne nauku Crkve”. To je objavio prefekt Vatikanskog dikasterija, kardinal Víctor Manuel Fernández, u pismu koje je odobrio Sveti Otac i koje je 5. srpnja poslao biskupu Pierantoniju Tremoladi, biskupu Brescie, grada u sjevernoj Italiji gdje su se ukazanja dogodila.

Na temelju novih normi ​​za postupanje u Razlučivanju navodnih nadnaravnih pojava , Vatikan nije pronašao “u porukama koje je širila Pierina Gilli elemente koji su izravno u suprotnosti s učenjem Katoličke crkve o vjeri i moralu”.

Nadalje, kažu da u činjenicama vezanim uz ovo duhovno iskustvo “nema nikakvih negativnih moralnih aspekata, niti drugih elemenata vrijednih bilo kakve kritike”. Naglašavaju da se “može pronaći nekoliko pozitivnih aspekata koji se ističu u skupu poruka” te daju i neka pojašnjenja “kako bi izbjegli nesporazume”.

Mistična ruža i Majka Crkve

Mistična ruža i Majka Crkve

Talijanka Pierina Gill, medicinska sestra koja je umrla 1991. u dobi od 80 godina, tvrdi da je primila poruke od Djevice 1947. i 1966. u gradu Fontanelle, južno od Montichiarija, u Bresciji.

Prema riječima vidjelice, Djevica se predstavila s naslovima “Mistična ruža” i “Majka Crkve”. Nadalje, Pierina je tvrdila da je vidjela 3 ruže na Bogorodičinoj haljini; jednu bijelu, jednu crvenu i jednu žutu, koje predstavljaju molitvu, pokoru i patnju.

Desetljećima kasnije, 13. svibnja 1966., Djevica Marija će Pierini naznačiti fontanu kao mjesto pročišćenja i milosti. Te su se činjenice negirale sve do 2019. godine, kada je mjesto proglašeno “Biskupijskim svetištem mistične Ruže – Majke Crkve”.

Za Vatikan je značenje koje se pripisuje 3 ruže bilo prikladno “i središnje za vizionarku i njezino posebno duhovno iskustvo”, i oni potvrđuju da ih ne treba “nužno smatrati usmjerenima na sve vjernike”.




“Bolje ih je izbjegavati predstavljati kao jezgru, središte ili sintezu Evanđelja, koje može biti samo milosrđe, na što nas Novi zavjet na nekoliko mjesta podsjeća”, stoji u pismu.

Isto tako, kardinal Fernández naglašava da se “Marijina suradnja uvijek mora shvaćati u smislu njezina majčinskog zagovora i u kontekstu njezine pomoći u stvaranju raspoloženja kako bismo se mogli otvoriti djelovanju posvećujuće milosti”, budući da “samo Isus Krist On je naš jedini Otkupitelj.

Zapravo, Doktrina vjere naglašava da “iako uzvisuje ovu Marijinu ljepotu sa svom njezinom naklonošću i divljenjem, Pierina jasno prepoznaje da nas sve što Marija čini u nama uvijek usmjerava prema Isusu Kristu.” U nastavku detaljno pročitajte ukazanja po danima.




Milosni sat na Bezgrešno začeće Marijino: Mogu se izmoliti čak i nemoguće stvari

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.