foto: screenshot/youtube

Šokantno pismo Mel Gibsona izopćenom biskupu: ‘Ti si moderni Atanazije, on raskolnik’

Autor: Z. K.

Glumac i filmski redatelj Mel Gibson napisao je pismo ohrabrenja nadbiskupu Carlu Mariji Viganu nakon što je Vatikan objavio da je umirovljeni papinski nuncij ekskomuniciran, što znači da je isključen iz zajedništva s crkvom te mu je zabranjeno vršiti svećeničke dužnosti.

Pismo je doista šokantno s obzirom na koji način Mel Gibson govori o papi Franji, poglavaru Katoličke Crkve. U pismu poziva Vigana da dođe služiti svetu misu u njegovu osobnu crkvu. Papu naziva raskolnikom, krivovjernikom i govori Viganu da ima čast biti izbačen iz takve lažne crkve

Prenosimo pismo objavljeno na Lifesitenews, u kojem Gibson daje bezuvjetnu podršku izopćenom biskupu i u kojem sam zaziva Vatikan da i njega ekshomunicira, u cijelosti:

Carlo Maria Vigano foto: flickr

Dobrodošao si u moju crkvu

Poštovani nadbiskupe, siguran sam da ništa drugo niste očekivali od Jorgea Bergoglia. Znam da znaš da on nema nikakve ovlasti – pa nisam siguran kako će to utjecati na tebe u budućnosti. Nadam se da ćete nastaviti služiti misu i sami primati sakramente – doista je znak časti izbjegavati lažnu, postkoncilska crkvu.

Imate moje suosjećanje što javno trpite ovu tešku nepravdu. Za mene i mnoge druge ti si najhrabriji heroj. Kao i uvijek, pogodili ste čavao u glavu što se tiče Franjine nelegitimnosti.

Vi izražavate ključne probleme s institucijom koja je zasjenila pravu Crkvu i pozdravljam vašu hrabrost u izražavanju toga, ali više od toga u održavanju vjernosti pravoj Crkvi!

Ti si moderni Athanazije! Iznimno poštujem način na koji branite Krista i Njegovu Crkvu. Slažem se s vama 100% da je postkoncilska crkva Drugog vatikanskog sabora krivotvorena crkva. Zato sam sagradio katoličku crkvu koja služi samo tradicionalno bogoslužje. Dobrodošao si doći i služiti misu tamo bilo kada.




VIDJELICA IZ MEĐUGORJA UPOZORAVA SVIJET ZBOG PAPE FRANJE: Moram vam reći nešto što mi je na srcu!

On je, dakle, raskolnik

Naravno, biti nazvan raskolnikom i biti ekskomuniciran od strane Jorgea Bergoglia je poput znaka časti kada smatrate da je potpuni otpadnik i da vas izbacuje iz lažne institucije.




Zapamtite da pravi raskol zahtijeva inovaciju, nešto što vi niste učinili, ali nešto što Bergoglio čini svakim dahom.

On je, dakle, raskolnik! Međutim, on se već ipso facto ekskomunicirao svojim mnogim javnim krivovjerjima (kanon 188 u zakoniku iz 1917.).

Kao što već znate, on nema moć izopćiti vas jer čak nije ni katolik. Zato se radujte! S vama sam i nadam se da će me Bergoglio izopćiti i iz svoje lažne crkve. Bergoglio i njegove kohorte imaju odjeću i zgrade, ali vi imate vjeru. Bog te blagoslovio i čuvao. Ako ti bilo što treba samo pitaj, potrudit ću se da ti pomognem. S divljenjem i beskrajnim poštovanjem. Mel Gibson.

Podsjetimo, Vigano je učestalo javno govorio kako je papa Franjo lažni papa, optuživao ga za krivovjerje zbog čega je prošli tjedan izopćen iz Katoličke crkve. Iako pozvan na Sud da se očituje, nije se pojavio te je presuda koja je odjeknula svijetom, donesena bez Viganove prisutnosti. Vigano prima ohrabrenja ljudi diljem svijeta, tako u tom nizu i Mel Gibsona, redatelja između ostalog najapoznatijeg filmskog prikaza  Isusa Krista u povijesti –  filma Pasije.

‘BIT ĆE JOŠ VEĆI OD PASIJE’ Mel Gibson kreće sa snimanjem nastavka filma koji je uzdrmao svijet: Stiže Uskrsnuće!

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.