Foto: Pixabay/ilustracija

Pet nevjerojatnih čuda u Crkvi koja nitko ne može objasniti: ‘Događa se i na TV-u’

Autor: Z. K.

Ova su čuda dio katoličke vjere koja čak i najuvjerenijem skeptiku otežava opovrgavanje božanske prirode Crkve. Katolička Crkva ima nepregledan popis čudesa i znakova koji ju prate od prvih apostola i upravo to je razlog zašto ona nezaustavljivo raste.

Bog naš nije usporediv s nikim. Nikoji lažni bog ni idol ne može zamijeniti Boga tvorca jer On je osoba, koja čuje i odgovara na molitve svoje djece, zbog toga toliko čudesa koja prate njega i njegovu djecu u ovom svijetu.

U epizodi The Catholic Talk Showa Ryan Scheel, Ryan DellaCrosse i otac Rich Pagano govore o ‘5 nevjerojatnih (ali istinitih) katoličkih čuda!

Čudo sunca u Fatimi

Godine 1917. preko 70.000 ljudi gledalo je kako sunce pleše na nebu iznad Fatime u Portugalu. “Sunce se počelo okretati poput kotača, bacajući raznobojna svjetla posvuda.” Skeptici i vjernici bili su zapanjeni, istaknuo je Scheel. To je jedno od najdokumentiranijih i najneobičnijih čuda u povijesti Crkve.

Gospa Lurdska

Iako se čuda događaju u svim svetištima svijeta, Lourdes u Francuskoj je mjesto ozdravljenja još od Gospine vizije sv. Bernadette 1858.

“Bilo je preko 7000 prijavljenih čudesnih ozdravljenja, a za sad ih je 70 znanstveno ispitanih i potvrđenih kao neobjašnjivo čudo. Svako ozdravljenje pregledava i potvrđuje Medicinski ured Lourdes s rigoroznim metodama.




ČUDESNO OZDRAVLJENJE U LOURDESU: Upoznajte sestru Bernadette čije su izliječenje liječnici proglasili čudom

Čudo u Lancianu

U 8. stoljeću, sumnjičavi svećenik vidio je Euharistiju pretvorenu u tijelo i krv. Scheel objašnjava da je znanstvenim istraživanjem “otkriveno da je meso ljudsko poprečno-prugasto mišićno tkivo miokarda, koje pripada srcu.” Iako je stara 1250 godina, ova relikvija ni danas ne pokazuje znakove propadanja!




Ovo je lice Isusa Krista? Pronađena izvanredna relikvija uskrsnuća koja baca svijet na koljena!

Krv sveto Januarija

Bočica krvi svetog Januarija u Napulju otapa se na dane njegovog blagdana stotinama godina. “Ovo se događa i na TV-u, pred kamerama, a tom je čudu bio prisutan i papa Franjo, kaže Scheel. Ovo javno čudo promatrano je i bilježeno stoljećima bez  objašnjenja.

Krvna grupa euharistijskih čuda

Scheel navodi da “sva glavna priznata i znanstveno ispitana euharistijska čuda našeg Gospodina, kroz stoljeća na raznim dijelovima svijeta imaju istu krvnu grupu, onu AB.” Ova su čuda snažna svjedočanstva koja potvrđuju našu vjeru!

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.