foto: Peakpx

‘Nazvala nas je i plačući rekla, vidim’: Otac djevojčice koja je progledala u Fatimi progovorio

Autor: Z. K.

Otac Jimene, 16-godišnje španjolske hodočasnice Svjetskog dana mladih koja je izvijestila da je progledala tijekom svete mise u Fátimi, dao je ACI Prensi, detalje o onome što je opisao kao “skok u vjeri” i “dar Djevice Marije”.

U subotu, 5. kolovoza, u Fátimi, Portugal, Jimena je rekla da je izliječena od ozbiljnog problema s očima – koji su liječnici nazvali neizlječivim – nakon što je završila devetnicu Gospi Snježnoj i primila svetu pričest na misi.

‘Osijećala je nešto posebno’

Njezin otac, koji kaže da se uvijek “držao uvjerenja da će ona biti izliječena”, opisao je jJimenin prvi poziv kući nakon onoga što se dogodilo.

“Mi praktički nismo razgovarali, ona je plakala; samo nam je rekla, ‘Vidim, vidim’. Tada nas je nazvao svećenik da nam kaže još nekoliko detalja. To je nevjerojatna radost”, rekao je.

“Išla je na ispovijed prije odlaska na misu. Bila je jako uzbuđena, osjećala je nešto posebno. Zatim je otišla primiti pričest”, rekao je. “Poslije se bojala otvoriti oči jer je pomislila: ‘Ako ne ozdravim, to je zato što nemam vjere.’

A ona ih je otvorila i počela sve vidjeti. Onda je… počela plakati i shvatila da su njezine prijateljice dvije i pol godine starije nego kad ih je zadnji put vidjela”, prepričao je još uvijek prilično emotivno njezin otac.




‘Križni put’ koji traži liječnike

Dvije i pol godine Jimena pati od “spazma akomodacije”, kvara u načinu na koji oči fokusiraju. Uobičajeno bi takvo stanje iznosilo oko dvije dioptrije (jedinica koja se koristi za očni recept).

“U Jimeninom slučaju,” objasnio je njezin otac, “kretala se od osam do 16 dioptrija u najgorim trenucima. Dakle, nije joj dopuštalo da vidi, ni s naočalama niti na bilo koji način.”




“Recimo da joj je ‘oko bilo ludo’, pa ako su joj izmjerili da ima osam dioptrija i stavili joj naočale, nije mogla vidjeti, jer se nije mogla fokusirati. Konvergencija [koordinacija] njezinih očiju nije joj uspjela, bilo je to nešto što su sami liječnici smatrali neobjašnjivim.”

Nešto više od godinu dana isprobavali su “vrlo vrhunski tretman u Japanu” s nadom da će postići rezultate. Međutim, pomaka nije bilo. “Nije djelovalo kod Jimene i izazvalo je strašne nuspojave jer se osjećala loše, imala je mučnine, glavobolje i nije mogla učiti.”

“Liječnički tim”, nastavio je otac djevojčice, rekao je da im je ponestalo mogućnosti i “nisu znali što drugo učiniti”.

Jimena je bila ta koja je zamolila svoje roditelje da prestane uzimati lijekove, pa su odlučili potražiti druge alternative kako ne bi samo sjedili i ne radili ništa.

“Prošli smo mali ‘Križni put’ od liječnika koji su nam preporučeni. Nitko nije shvaćao što joj se događa. Neki su bili ljubazni, a drugi vrlo grubi,” jadao se.

“Ali također smo vidjeli da postoji komponenta koja nije normalna, nadnaravna komponenta”, rekao je Jimenin otac za ACI Prensa.

Objasnio je da su jednog dana imali zakazan termin za operaciju Jimene “kako bi riješili problem konvergencije oka zahvatom u operacijskoj sali, a mi nismo bili uvjereni da je to ono što moramo činiti.” >>>više na vjera.hr

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.