foto: wikimedia

Kolbeovo proročanstvo: ‘Ovim vremenima dominirat će sotona, a ni najpametniji ne smiju ovo činiti’

Autor: Z. K.

Sveti Maksimilijan Kolbe stupio je na scenu u vrlo burno vrijeme. Poljsku i druge europske zemlje zahvatio je Prvi svjetski rat. Nedugo nakon što je taj rat završio, počeo je Drugi svjetski rat, a ovoga puta neprijatelj je bio nacizam.

Usred tog kaosa, sveti Maksimilijan Kolbe je osnovao Vojsku Bezgrešne. Njegov cilj?

VOJSKA KOJOJ JE DUŽNOST POKORITI ČITAV SVIJET! Osnovao ju je svetac koji je shvatio kako ‘rušiti’ masone

Obratiti svijet, grešnike i neprijatelje Crkve posvetom Gospi. Također je promicao nošenje čudotvorne medaljice i molitvu: “O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo”, molitvu koju je Blažena Djevica Marija dala svetoj Katarini Laboure.

Osam nevjerojatnih čuda čudotvorne Gospine medaljice




Spremno žrtvovao svoj život za drugog čovjeka

Njegov samostan, Niepokalanow, bio je mjesto njegovog pionirskog rada u korištenju medija za evangelizaciju. Tu je osnovao mjesečnik, koristio kratkovalni radio i izdavao dnevne novine koje su dosegle maksimalnu nakladu od 225.000 primjeraka.

Kolbea su naposljetku uhitili nacisti koji su napali Poljsku i bio je zatvoren u danas zloglasnom koncentracijskom logoru Auschwitz gdje je podnio najveću žrtvu, dobrovoljno dajući vlastiti život, kako bi spasio život oženjenog muškarca koji se suočavao s pogubljenjem.

Napokon je umro od smrtonosne injekcije nakon tjedana gladovanja, cijelo vrijeme pjevajući pjesme hvale Bogu i služeći drugim zatvorenicima.




foto: wikimedia

U Božjem naumu preminuo je uoči Velike Gospe, žene kojoj je posvetio cijeli svoj život i svećeništvo.

Proroštvo svetog Maksililijana Kolbea

“Modernim vremenima dominira Sotona i bit će to još gore u budućnosti. >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.