Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX

Hrvatski svećenik koji tvrdi da je lebdio ima novi posao: U međuvremenu se snalazio na razne načine

Autor: I.G.

Informativna katolička agencija objavila je danas u sklopu vijesti o imenovanjima u Krčkoj biskupiji, da je velečasni Zlatko Sudac (53), poznati svećenik i karizmatik, imenovan duhovnim pomoćnikom u župi u Krku.

Velečasni Sudac već godinama izbiva iz javnosti, nakon što ga je Katolička crkva, zbog njegovih iskričavih stavova i istupa, prije petnaestak godina odlučila maknuti iz javnog života. Razlozi razlaza između Crkve i njega nikada nisu do kraja razjašnjeni.

U međuvremenu, Sudac se bavio uređenjem interijera, prodajom svojih slika te sporadično održavao duhovne obnove u hotelima. Pokrenuo je i tvrtku Joshua d.o.o., koja je poslovala s gubicima i ugašena je 2018. godine. Prije petnaest godina na svom portalu www.velecasnisudac.com otvorio je hotline za duhovne poruke, no taj je biznis brzo propao.

Posljednji put Sudac je viđen 2018. godine u zagrebačkom restoranu, a cijelo ovo vrijeme bio je na Krku, posvećen crkvenom životu. Sudac je poznat po duhovnim obnovama i stigmama na čelu i zapešćima, koje su liječnici rimske klinike Gemelli pokušavali objasniti. Timu je pripadala i hrvatska liječnica Simona Gotovac, no konzilij je zaključio kako suvremena medicina ne može objasniti stigme.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Podržavao generala Gotovinu

U svojim propovijedima Sudac je otvoreno podržavao generala Antu Gotovinu, protivio se prodaji hrvatske imovine strancima i ulasku Hrvatske u EU, te je podržavao održavanje koncerata pjevača Marka Perkovića Thompsona u Puli.

U knjizi “Zlatko Sudac – razgovori” novinarke Dunje Ujević, Sudac je otvoreno govorio o svom životu, ljutnji na roditelje koji su sedamdesetih otišli raditi u Njemačku, seksualnim iskustvima, konzumaciji alkohola i marihuane te trenutku kada je, kako tvrdi, lebdio i svijetlio poput žarulje.

Svećenik javno progovorio: ‘U tijeku je bitka za Hrvatsku, sva proročanstva govore isto’




Također, 2009. godine snimio je album duhovne glazbe “Put, istina i život” s Majom Blagdan i Ivanom Puljićem, a naslovnica albuma, na kojoj trojka kroči po vodenoj površini poput Isusa, izazvala je kritike javnosti.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.