foto: wikimedia

Djevojka koja se za svoj sprovod pripremala kao za svadbu, čudesna je snaga svijetu: ‘Za Isusa, za Isusa’

Autor: Z. K.

Svakog 29. listopada Katolička crkva spominje se bl. Chiare Luce Badano (1971.-1990.), rođene na današnji dan prije 51 godinu.

“Luce” (Svjetlo)

Od malena je na vrlo ljupke načine – gestama, riječima – izražavala koliko je velika njena ljubav prema Bogu. U isto vrijeme, u mnogim je prilikama otkrila svoj snažan karakter – bila je vrlo odlučna i također poslušna. Srce joj je bilo puno radosti i bila je sposobna zračiti nježnošću, koja se lako odražavala kroz njene oči, pune svjetlosti.

S devet godina pristupila je Pokretu fokolara. Zatim se 1985. preselila u Savonu kako bi nastavila srednjoškolsko obrazovanje. U dobi od 16 godina, dok je uživala u životu svakog tinejdžera, u prijateljima, glazbi, sportu – odlučila je posvetiti svoj život Bogu. Već u to vrijeme Clara je uspostavila vrlo blisku vezu s utemeljiteljicom Fokolara, Chiarom Lubich, koja joj je dala nadimak “Luce” (Svjetlo).

Nennolina: Mistična djevojčica koja se često igrala s malim Isusom: Najavila je svoju smrt, a majka ju je vidjela kako ide u Nebo

“Za Isusa, za Isusa”

U ljeto 1988. Chiari je otkriven tumor na ramenu. Medicinska procjena ukazala je na “osteogeni sarkom s metastazama”, agresivnu i bolnu vrstu tumora. Mlada žena krenula je u pobjedu nad bolešću i započela intenzivnu kemoterapiju, pokušavajući nastaviti sa svojim uobičajenim životom, ne gubeći radost i vjeru. Stalno je ponavljala da je svu svoju bol prinjela Bogu, “Za Isusa, za Isusa”; “Činim ovo za tebe, Isuse. Ako ti želiš, želim i ja.” >>>više na vjera.hr

Djevojčica s četiri godine imala vizije Isusa: ‘Nije Isus kao na slikama, ja ga vidim ovako…’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.