ŽESTOK OBRAČUN ŠKORE I PLENKOVIĆA: Županija u kojoj će se voditi najljući rat

Autor: Iva Međugorac

Ovih je dana u HDZ-u prilično burno, stranku je uoči lokalnih izbora napustio vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro, koji se namjerava kandidirati za župana, a za što ima potporu Domovinskog pokreta te aktualnog vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

Kao što je ranije naš portal izvještavao, Dabro je na nedavno održanim unutarstranačkim izborima bio kandidat za predsjednika stranačke županijske organizacije te je pritom konkurirao ministru Mariju Banožiću koji je uživao Plenkovićevu potporu.

Dabro je na tim izborima poražen, ali je dobio skoro 40 posto potpore svojih stranačkih kolega, što definitivno nije beznačajno. Takav rezultat uoči lokalnih izbora za HDZ predstavlja svojevrsni izazov premda se u stranci još uvijek nisu usuglasili oko kandidata u ovoj županiji.

Šuška se kako aktualni župan Božo Galić koji pod kontrolom drži Županijski odbor planira okušati se u borbi za još jedan mandat, no navodno on nije prvi Plenkovićev izbor, premijer je nešto skloniji načelniku Andrijaševaca i prvom čovjeku vinkovačkih Hrvatskih šuma Damiru Dekaniću koji se za razliku od Dabe nije oglušio na molbe Krune Katičića da odustane od kandidature na stranačkim izborima te prepusti prostor Banožiću. Premda je Plenković u više navrata isticao kako ne planira ministre slati na lokalne izbore, nije nemoguće da se i Banožić sa čijim radom u Morhu nisu oduševljeni okuša u ovoj bitci.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.