Foto: CROPIX

Zaprepaštenje na saslušanju za ubojstvo male Danke: Prvo sve priznao, a sada zatekao novim iskazom

Autor: N.K

Početkom travnja, vijest o priznaju Dejana Dragijevića (50) za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji šokirala je javnost.

Dragijević je na saslušanju tvrdio da je zadavio djevojčicu te da su mu otac i brat pomogli sakriti tijelo. No, danas je u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru iznio sasvim drugačiju priču.

Prema pisanju Kurira, Dragijević sada poriče bilo kakvu povezanost s ubojstvom.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Negiraju zločin

Tvrdio je da na dan zločina, 26. ožujka, nije niti vidio Danku Ilić na cesti u Banjskom Polju, te da nije imao nikakvog kontakta s njezinim tijelom. Također je rekao da nije prenio njezino tijelo u vozilo niti ga bacio na deponij. Ova izjava slična je priči Srđana Jankovića, suoptuženika, koji je također negirao krivnju u svibnju.

Progovorio otac osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić: “Mislim da znam što je bilo s curicom’

Dvogodišnja Danka nestala je 26. ožujka dok je boravila s majkom u vikendici u Banjskom Polju, što je pokrenulo veliku potragu. Deset dana kasnije, dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković, uhićeni su pod sumnjom da su je udarili službenim vozilom, stavili tijelo u prtljažnik i odvezli ga na deponij.




Do danas, tijelo djevojčice nije pronađeno. Svoju teoriju o tome što se dogodilo svojedobno je iznio i otac osumnjičenog. “Danima nisam bio kod kuće zbog obveza. Upravo sam došao, jako sam bolestan i vrijeme provodim kod liječnika. Ne znam što je Janković izjavio. Pa što sad, on hoće da sve prebaci na mog sina, da robija do kraja života. Vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Mislim da nije sve tako i da je dijete prodano,” izjavio je Radoslav Dragijević, koji je uhićen zbog suučesništva u zločinu, odnosno zbog pomaganja u premještanju tijela djevojčice s deponija na drugu lokaciju. Nakon isteka pritvora 29. svibnja, Radoslav je pušten da se brani sa slobode.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.