Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX/Ilustracija

Zagrepčanka Ana poslala mužu ponižavajuću poruku i napala ga metlom: Sve prijavio policiji

Autor: I.J.

Ana je ovog tjedna na sudu u Zagrebu osuđena jer je u prosincu prošle godine u dva navrata fizički i verbalno napala supruga. Riječ je o incidentima koji su se dogodili na području Zagreba 26. i 29. prosinca.

Prvi incident zabilježen je 26. prosinca, kada je Ana svom suprugu, s kojim živi oko tri godine, oko 13 sati poslala uvredljivu WhatsApp poruku. Poruka je sadržavala izraze poput: “Debilčino retardirana, smeće prokleto, mamin kurvin sin, smećaru, crkli dabogda, odgojili debila!” Ove su riječi povrijedile suprugovo dostojanstvo i izazvale mu uznemirenost, navodi se u presudi.

Tri dana kasnije, 29. prosinca, oko 14.30 sati, Ana je supruga u obiteljskoj kući napala dugim štapom s četkom za čišćenje, udarivši ga u desnu nadlakticu. Uz to, vrijeđala ga je riječima: “Đubre, smeće jedno, niškoristi, pi*ka ti materina.”

Foto: Pexels

Prekršajna prijava

Uplašeni suprug prijavio je nasilje policiji, što je rezultiralo prekršajnom prijavom protiv Ane i sudskim procesom.

Presuda je navela da je Ana počinila psihičko i fizičko nasilje prema suprugu, što je kod njega izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost. Ana je kažnjena s 60 dana uvjetnog zatvora i mora platiti 26,50 eura prekršajnih troškova. Također, dobila je tromjesečnu zabranu uznemiravanja supruga.

GAĐALA MUŽA SVIJEĆNJAKOM, PSOVALA, BACALA NJEGOVE STVARI: Unezvijerena žena poludjela pošto joj je muž rekao ovo…




Kao olakotne okolnosti uzete su u obzir njezina dosadašnja neosuđivanost te činjenica da su se supružnici nakon incidenata pomirili i sada su u dobrim odnosima. Presuda je nepravomoćna i optužena se na nju ima pravo žaliti.

 




 

 

 

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.