Foto: Pixabay

Zabrinjavajući podaci: Analize vode u bazenima i jacuzzijima na Jadranu otkrile šokantnu istinu

Autor: M.P.

Stigli su zabrinjavajući podaci analize vode iz javnih i privatnih bazena u Primorsko-goranskoj županiji. Anto Rukavina, vlasnik hotela u Lovranu, već 20 godina u sklopu obiteljskog hotela ima i bazen.

Kaže da je najponosniji na čistoću jer se nikada nije dogodilo da je voda neispravna. Voda se ne provjerava rukom, jer na oko savršeno bistra voda može biti prepuna bakterija ili kemijski neispravna zbog, na primjer, prevelike količine klora.

“Bazenska voda se uzorkuje jednom na mjesec od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i svaki mjesec dođu nalazi. Teško je održavati bazensku vodu. Moraju biti dovoljne količine kemikalija, klor i sve što ide uz to”, objašnjava Rukavina za RTL.

Foto: Pixababy

Analiza vode u Primorsko-goranskoj županiji pokazala alarmantne podatke

Postoje luksuzne vile s bazenima, ali u njima ima toliko bakterija da ćete se poželjeti držati mora. U Primorsko-goranskoj županiji od početka godine analizirana je voda iz 591 bazena i jacuzzija, a čak 195 bilo je neispravno. To znači da voda može u sebi imati bakterije koje uzrokuje infekcije, upale pa čak i sepsu.

Iznajmljivači, hotelijeri i svi koji imaju bazene ili jacuzzije moraju u dogovoru s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo uzorkovati vodu. Ako ima bakterija ili kemikalije, slijedi kazna od inspekcije ili čak zatvaranje.

Stigli rezultati mjerenja kvalitete zraka nakon požara glomaznog otpada na Jakuševcu




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.