Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Vučić neviđeno nahvalio Hrvatsku: ‘Hrvati pametno rade, uvijek su se smijali našim budalama’

Autor: M.D.

Mediji i političari na ovim prostorima već su navikli da se od srpskog predsjednika Aleksandra Vučića može čuti svašta. Njegova brojna gostovanja u medijima često su popraćena bizarnim skečevima i još neobičnijim izjavama.

Vučiću je na meti često i Hrvatska, uglavnom u negativnom kontekstu, no i tu ima iznenađenja. Gostujući na TV Prvoj u nedjelju ujutro, nakon osvrta na teroristički napad u Beogradu, prokomentirao i stanje u energetici. Posebno se osvrnuo na nedavni nestanak struje u dijelu Hrvatske te u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji.

“Ono što je za nas važno jest da se pripremimo. Imat ćemo dugo ljeto kad je riječ o energetici, problema oko struje, sad trošimo duplo više, triput više. Imat ćemo struje, naravno, ali morat ćemo mnogo raditi i uložiti mnogo više, ali ćemo platiti veliku cijenu, milijarde i milijarde”, objasnio je Vučić.

Screenshot: Tik Tok

Pametnije rukovodstvo

Dodao je da su u vrijeme Tita, Slovenija i Hrvatska imale “mnogo pametnije rukovodstvo dok srpsko nije bilo tako sposobno i nije ih bilo briga”. Istaknuo je da su Srbi u bivšoj državi “u usporedbi sa slovenskim i hrvatskim komunističkim rukovodstvom imali manje sposobnosti i manje ih je bilo briga za Srbiju”. Kaže da je 1989. godine donesena “idiotska” odluka o zabrani gradnje nuklearnih elektrana.

Crnogorci na nogama: ‘Čorba je kuhana u Beogradu, braćo Hrvati, postali smo sluge Ace Vučića’

“Hrvati sada vrlo pametno rade na istraživanju geotermalnih izvora kao izvora energije. Vrlo pametno rade, uvijek su imali pametnije rukovodstvo koje se smijalo našim budalama, koje su im se smijale, što su napravili nuklearnu elektranu Krško”, rekao je Vučić.




No, nije mogao bez provokacije. Čestitao je Crnoj Gori što je donijela Rezoluciju o genocidu u sustavima logora Jasenovac, Dachau i Mauthausen, a potom im se i ispričao, jer je mislio da nemaju dovoljno hrabrosti za taj potez.

“Pogriješio sam u procjeni oko parlamenta Crne Gore. Jesu oni to malo zakukuljili s Dachauom i Mauthausenom, ali da ne bi izgledalo da se vadim, kažem – ispričavam se, čestitam. Nije mi teško to učiniti”, rekao je Vučić.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.