Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Vesni Vučemilović dojadilo biti u oporbi: ‘Što da radim četiri godine, sjedim i primam plaću?’

Autor: M.P.

Vesna Vučemilović izbačena je iz Hrvatskih suverenista nakon što je odlučila podržati Andreja Plenkovića za mandatara za sastavljanje Vlade. Iz njezine sada već bivše stranke smatraju to izdajom birača, dok ona to vidi sasvim suprotno, da je potporom Plenkoviću samo slijedila volju birača i ono za što se zalagala u predizbornoj kampanji.

“Prije dva tjedna sam govorila da mi je, ako se već slaže Vlada desnog centra, pomalo čudno ostati u opoziciji s Možemo! i SDP-om. Moj potpis mandataru je na tom tragu. Da su birači htjeli Vladu koju bi formirao Zoran Milanović, onda bi drukčije glasali na izborima.

Što se mene tiče, u finišu moje kampanje, koja nije imala veze s Mostom, gdje god sam bila vrlo sam jasno rekla da neću podržati Vladu lijevog centra i gotovo. S takvim sam stavom dobila preferencijske glasove, bez kojih lista Mosta i Hrvatskih suverenista sigurno ne bi u 4. jedinici prešla izborni prag”, objasnila je Vučemilović za Novi list.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Za nju je boravak u oporbi besmislen

Ona također smatra da za nju boravak u oporbi ne bi više imao nikakvog smisla. “Što bih ja radila u četiri godine oporbe, samo sjedila u Saboru i primala zastupničku plaću? Kako bi, primjerice, suverenisti prikupili potpise 30 zastupnika da bilo koji naš prijedlog, nakon što bi dva mjeseca bio u dnevnom redu, dođe na raspravu plenarne sjednice? Tko bi nam to dao potpis? Matematika je egzaktna, bez Možemo! i SDP-a jednostavno se ne može do 30 potpisa jer u Saboru nema više Socijaldemokrata, a Domovinski pokret u ovom sazivu nije u oporbi”, rekla je.

Uvjerena je da bi suverenisti uz oporbu kakva je sada u Saboru teško mogli u raspravu pogurati neke njima bitne svjetonazorske teme, a sebe ne smatra osobom koja bi četverogodišnji mandat provela ne radeći ništa za zastupničku plaću.

“Budući da su me građani i ovaj put izabrali u Sabor, pokušat ću temeljem svog mandata učiniti nešto dobro i korisno za ljude, a suglasno mojem svjetonazoru”, objašnjava Vesna Vučemilović. Najavila je da će se i dalje zauzimati za obitelj i rješavanje problema u Slavoniji te da će isprva biti neovisna zastupnica.

Što točno čeka Domovince u Vladi s HDZ-om? Jednu iluziju odmah treba razbiti







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.