Foto: Ivo Ravlic / CROPIX, Ilustracija

U mediteranskoj zemlji se sprema strašno nevrijeme: Službe su spremne, uočili su pijavice

Autor: B. D.

Grčke meteorološke službe predviđaju snažne oluje  koje će danas zahvatiti dijelove zemlje. Oglašena su upozorenja, a ministar za klimatsku i civilnu zaštitu, Vasilis Kikilias, također se oglasio uoči nevremena.

Turisti, uključujući brojne srpske turiste trenutno u Grčkoj, također su upozoreni na opasne vremenske prilike, prenosi Blic. Fotografije pijavica koje su se pojavile nad morem šire se društvenim mrežama, a prve su uočene rano ujutro. Pijavice su viđene uz obalu mjesta Sarti i Halkidiki, na područjima na sjeveru zemlje gdje se očekuju najjače oluje.

Već tijekom noći sa srijede na četvrtak, dijelove Grčke pogodilo je nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom. Od podneva do večeri, oluje će se razvijati iznad zapadnih krajeva i poluotoka Peloponeza.

Okupljaju se razne službe

“Posebna pozornost potrebna je zbog ove oluje vezano za munje na kopnu i moru. Do jučer smo imali velike požare, a u četvrtak ćemo se suočiti s ekstremnim kišama, što pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji”, stoji u priopćenju ministarstva.

Nakon nevremena koje je poharalo Hrvatsku, šef DHMZ-a priznaje: ‘Jedna pojava je i nas zatekla’




Zbog ove oluje sastaju se razne službe: civilna zaštita, vatrogasna služba, obalna straža, oružane snage i lokalne vlasti kako bi svi bili u maksimalnoj pripravnosti.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.