Foto: Marko Todorov / CROPIX

U Gospiću uhićen predsjednik lokalnog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma: Prijavila ga supruga?

Autor: I.G.

Mario Stilinović, voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića, uhićen je jutros zbog prijave vlastite supruge za prijetnju i nasilje u obitelji. Ova vijest odjeknula je Gospićem, gdje je Stilinović bio aktivni sudionik političkog života kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika na lokalnim izborima 2021. godine.

Prema informacijama koje su dostupne, Stilinović je uhićen nakon prijave supruge, koja je osim prijetnje i nasilja u obitelji podnijela i prijavu zbog nametljivog ponašanja. Neslužbeno se doznaje da je supruga Stilinovića prijavu za nasilje temeljila na tome što ju je Stilinović navodno zanemario, ne naloživši joj da pali peć te je ostala u hladnoći.

Neslužbeno se doznaje i kako su odnosi u obitelji Maria Stilinovića duže vrijeme narušeni, te je on suprugu prijavio zbog nametljivog ponašanja. Ona je, doznajemo, prilikom davanja iskaza na tu njegovu prijavu usput podnijela prijavu za ova dva kaznena djela. U cijelom slučaju, međutim, ima i bizarnih elemenata.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Osjećala se zanemarenom

Doznaje se i da se osjećala zanemarenom zato što joj suprug nije naložio u peć, pa se kuća nije zagrijala i ona je ostala u hladnom, te je upravo na toj činjenici temeljila prijavu za nasilje u obitelji. No, druga prijava je mnogo ozbiljnija te sadrži prijetnju ubojstvom, zbog čega je Stilinović promptno uhićen, te je sada i on završio na policijskom ispitivanju.

Nemoguće je predvidjeti kako će se ovaj slučaj raspleti. Stilinovićev stranački šef Ernest Petryj, aktualni župan i budući saborski zastupnik ne zna hoće li biti političkih sankcija za predsjednika gradskog HDZ-a jer je i on sam informaciju o uhićenju dobio od medija.

Majka i sin star 50 godina završili na sudu zbog svete vodice: U sekundi eskaliralo




“Ovo mi je prvi glas, doista ne znam ništa o tome. U ovom trenutku mogu samo reći da ćemo vidjeti što se točno dogodilo, a onda postupiti po Statutu stranke”, kazao je kratko Ernest Petry za Jutarnji list.

Iz Hrvatskih šuma su poslali priopćenje: “Prijava protiv voditelja UŠP Gospić Marija Stilinovića nije ni na koji način povezana s njegovim zaposlenjem niti radom u Hrvatskim šumama.

Poštivajući naše vrijednosti, osuđujemo svaki oblik nasilja. S obzirom na to da je postupak u tijeku, isti nismo u mogućnosti dalje komentirati”, poručili su.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.