Foto: Facebook/Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec

U gluho doba noći gorio glomazni otpad na Jakuševcu, vatrogasci ga jedva ugasili: ‘Prestrašno’

Autor: M.D.

Novi incident dogodio se na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec. Naime, vatrogasci su jutros u 2:10 dobili dojavu o požaru na platou pored odlagališta. Na teren je poslano pet vatrogasnih vozila, a požar je lokaliziran.

“Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da gori glomazni otpad te se pristupilo gašenju i raskapanju požarišta pri čemu je korišten i lokalni radni stroj. Oko 03:23 je požar lokaliziran a na mjestu intervencije je ostavljeno jedno vatrogasno vozilo za čuvanje požarišta”, navodi zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih za Dnevnik.hr.

Materijalna šteta zasad nije utvrđena, ali će se odnositi na lakše oštećenje objekta. Snimku požara je na svojoj Facebook stranici Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec. “Opet. Prestrašno. Ovo više stvarno nije normalno”, stoji u jednom komentaru uz objavu snimke požara dok se u drugom navodi: ‘Evo j… nas po danu sad nas j… po noći ali sve je u redu, samo nemojte mjeriti kakvoću zraka jer sigurno je sve ok, čemu trošiti novce Tomaševiću, a onaj medvjed od glavnog državnog inspektora nek samo pajki’.

 

Objavljuje Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec u Srijeda, 26. lipnja 2024.

Oglasio se Holding

O svemu se tijekom jutra oglasio i Zagrebački holding. “Noćas oko dva sata došlo je do požara na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec. Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto iza tri sata. Dežurni vatrogasac radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga odmah po izbijanju uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih niti značajnijih oštećenja.

Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi. Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate mjerenja očekujemo u jutarnjim satima”, priopćili su.




Dan nakon buktinje u Zaprešiću: Tvrtka objavila odakle je sve krenulo, ali i uzrok požara

Treba reći kako je prije tjedan dana gorjelo postrojenje za obradu otpada tvrtke Eko-flor Plus u Zaprešiću. Vatrogasci su se borili sa stihijom dulje vrijeme, a oblak je s požarišta, nošen vjetrom završio u Hrvatskom zagorju te u zapadnim dijelovima Zagreba. Stručne službe nisu utvrdile onečišćenje zraka.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.