Foto: Morski.hr

U blizini Kornata buknuo crni dim, gorio brod Nacionalnog parka: ‘Posada je imala sreće’

Autor: F.F

U Kornatskom arhipelagu izbio je požar na službenom brodu Nacionalnog parka Kornati, prenosi Morski.hr. Do incidenta je došlo kada se brod nalazio između Prišnjaka i Opata, na putu prema smjeni.

Ravnatelj NP Kornati, Šime Ježina, izjavio je da je došlo do pregrijavanja u motoru, a pokušaji gašenja požara nisu bili uspješni. Srećom, drugi brod iz parka bio je u blizini i uspio je spasiti posadu. Vatrogasci i kapetanija su brzo reagirali, ali je za brod bilo prekasno.

“Oni su krenuli na smjenu i negdje na po la puta između Prišnjaka i Opata, zakuhalo je nešto u motoru. Probali su ga ugasiti, ali nikako nije išlo. Srećom tu je bio naš drugi brod i spasio ih je. Krenuli su vatrogasci i kapetanija i javili su mi da je plastika uhvatila, da će vjerojatno potonuti”, poručio je.

Kiša potopila Karlovac, najavljeno novo veliko nevrijeme: Provjerite gdje će najviše udariti

Prema neslužbenim informacijama, posada je koristila dva vatrogasna aparata, ali je vatra prouzročila toliku štetu da je brod potonuo za samo deset minuta, na dubini između 80 i 100 metara. Kanader je također bio pozvan, ali za brod nije bilo spasa.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.