Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Tko je novi ministar demografije? Bivši HDZ-ovac je teolog i protivnik Istanbulske konvencije

Autor: V.S

Demografija je jedno od najvažnijih područja političkog programa Domovinskog pokreta, a predsjednik stranke Ivan Penava taj je važan resor povjerio u ruke Ivana Šipića, diplomiranog teologa i bivšeg člana HDZ-a.

Rodom iz Vedrina, Šipić je u lokalnu politiku ušao 2001. kao član Poglavarstva Grada Trilja, a onda je 2008. izabran za gradonačelnika Trilja. Na toj je poziciji ostao sljedećih 13 godina.

U saborskim je klupama sjedio od 2016. do 2020. godine, kao zamjenik Nediljka Dujića. Bio je aktivni protivnik ratificiranja Istanbulske konvencije i jedan od rijetkih HDZ-ovaca koji su u saboru glasali protiv, govoreći kako će Istanbulska konvencija uvesti “rodnu ideologiju” u Hrvatsku.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Mladi u fokusu

HDZ je na koncu napustio 2021. godine zbog sukoba u vrhu županijskog ogranka, a mediji su tada pisali da se sukobio s dalmatinskim HDZ-ovcem Antom Sanaderom.

Nakon izlaska iz HDZ-a na lokalne izbore ide kao nezavisni kandidat i gubi u drugom krugu, dok je na parlamentarne izbore izašao na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici i ušao u sabor.

Kao član Domovinskog pokreta, Šipić je preuzeo vodstvo stranke u Cetinskom kraju, s ciljem oživljavanja domoljubne i suverenističke politike u regiji.

Penava otkrio ministre iz DP-a, a onda je uslijedio šok: ‘Radić neće biti u Saboru’




Još 2021. je govorio kako se zalaže za demografsku obnovu, osiguranje radnih mjesta, novčane potpore mladim obiteljima i razvoj komunalne infrastrukture.

Njegovi planovi uključuju završetak projekta Poslovno uslužnog centra i CEKOM-a 3LJ, što bi trebali privući i zadržati mlade obitelji u triljskom kraju.




Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.