Foto: Vlado Kos / CROPIX

Timaritelju lavova iz Zoološkog sude zbog Beroša: Vili dobio masnu kaznu, ovo je bizarno

Autor: V.S

Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu danas je ministra Vilija Beroša odlučila kazniti s 400 eura jer se već neko vrijeme uporno ne pojavljuje na ročištu gdje je oštećena strana.

Naime, radi se o kaznenom postupku koji se vodi protiv Danijela L. (40), timaritelja lavova u ZOO Zagreb, koji je Berošu, prema riječima tužiteljstva, prijetio smrću preko Facebooka.

“Pritisak na necijepljene? Ajde jos jednom izvrsi taj ‘pritisak‘ kunem ti se djecom da slijedeci prosvjed pred tvojom kucom nece biti ni prosvjed a bome ni miran je*em ti mrtvu mater onu …”, komentar je koji je timaritelj lavova ostavio ispod jednog članka na društvenim mrežama u jeku pandemije koronavirusa.

Foto: Ronald Gosic / CROPIX

Sve mu se nakupilo

Sutkinja je, doznaje Jutarnji, tužiteljicu pitala želi li odustati od kaznenog progona pošto se ministar već nekoliko puta nije ukazao na sudu, no ona ne posustaje pa će se pravosudna agonija nastaviti na jesen, a Beroš pak mora platiti paušalni iznos sudskih troškova odgode rasprave u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja.

U svoju obranu Daniel L. je rekao da ga je zbog svega sada sram te da je sporni komentar napisao kada je bio loše raspoložen, točnije kada su mu djeca  bila bolesna i sve mu se nakupilo. Kazao je i kako je u tom periodu stalno čitao o covid potvrdama te se osjećao frustrirano i “morao je to nekako izbaciti iz sebe”.

Beroš je, inače, ranije tužiteljima otkrio da je za sporni komentar-prijetnju doznao od policije. Naglasio je tad i kako sve što radi, radi u interesu hrvatskih građana i naroda u kontekstu globalne epidemije.

Ovaj kaos u Srbiji je teško prepričati: Potukli se bajker i pop, a onda je došla žena sa štapom







Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.