Foto: Pexes, Ilustracija

Terapeut silovao pacijenticu ‘laserskim penisom’: Doznalo se o kome se radi

Autor: V.S

Punih osam godina Ella Janneh (37) skupljala je snage da prijavi bivšeg bankara i seksualnog terapeuta Michaela Lousade, koji ju je tijekom terapije silovao. Neobičan slučaj koji je konačno dobio svoj sudski epilog odvio se u klinici u Belsize Parku u sjevernom Londonu, koja je smještena u stanu koji je Lousade dijelio sa (sad bivšom) trećom suprugom.

Ella je po pomoć došla jer se konačno htjela suočiti sa traumom iz djetinjstva, no umjesto da je iz klinike izašla “ozdravljena”, dobila je novu traumu.

Tijekom trosatne terapije koju je platila 750 funti, Lousada ju je uputio da se vrati u djetinjstvo i prisjeti trenutaka kad je bila zlostavljana. Nakon kratkog razgovora, terapeut je zaključio da ova žena ima “problema s penetracijom” te da je rješenje problema da iskoristi svoj penis kao lasersku zraku kojom će energetski apsorbirati traumu.

Foto: Pexes

Dočekala pravdu

Iako je Kraljevsko tužiteljstvo 2018. odlučilo da neće pokrenuti slučaj, Janneh nije odustala od pravne bitke. I prošlog tjedna dočekala je pravdu jer je sudac Visokog suda presudio u njezinu korist.

Slučaj je piše Daily mail, bio jasan. Lousada (57), otac dvoje djece, silovao ju je i seksualno napastovao. Iako se Lousada branio da je žrtva pristala na njegovu “metoda liječenja”, pojasnivši kako je upotreba penisa i digitalne penetracije bila logična metoda liječenja zbog problema s kojim je došla k njemu, sudac nije imao sluha. Kao ni za argument da je radio s više od 1000 klijenata te da je na sličan način penetrirao u njih 30 do 40.

U presudi je rečeno kako je žena u trenutku kad je doživjela napadaj panike u potpunosti izgubila sposobnost pristanka, kao i da je Lousada ignorirao Elline znakove uznemirenosti. Inače, nakon traumatičnog iskustva Janneh su počeli mučiti mnogobrojni problemi. Osim što je često pomišljala na samoubojstvo, počela je piti i drogirati se, sve kako bi prebrodila užas koji joj se dogodio. Osim toga, pogoršali su se njezini već postojeći problemi s intimnošću i povjerenjem u muškarce, a boji se i da zbog svega nikad neće postati majka.

 




Psiholog primijetio pogrešku koju Hrvati stalno rade: ‘Sve više nasjedaju pa skupo plaćaju’

Njeno se stanje ipak poboljšalo kad je 2019. otišla u Centar za žensku pravdu (CWJ) te je bila upućena odvjetnici specijaliziranoj za seksualno zlostavljanje Catrioni Rubens. Bila je užasnuta što čovjek koji joj je nanio toliko zla još uvijek može raditi. Sad se treba preispitati sustav u kojem terapeuti mogu djelovati izvan bilo kojeg oblika regulatornog ili etičkog okvira u kojem zlouporabljuju svoju moć.




Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.