Screenshot/yt

Stručnjak za Islam objavio da se pojavila nova generacija terorista. Ovako djeluju.

Autor: Snježana Vučković

Francuski stručnjak za islamizam Olivier Roy za DLF opisao je “novu generaciju terorista”.

Nakon najnovijih napada po Francuskoj, Roy je javno istupio sa svojom višegodišnjom analizom koja ne zvuči kao dobra vijest.

Iako je terorizam do nedavno sam po sebi bio vid rata kojem je bilo gotovo nemoguće uzvratiti, on se koliko-toliko mogao držati pod kontrolom obzirom da su iz različitih ćelija akcije organizirane.

“Djeluju samostalno i dive se smrti”

Sada više nije tako:

“Pojavila se nova, mlada generacija islamskih terorista, koji u početku deluju samostalno i dive se smrti. Oni svoje očeve smatraju nesretnicima, a zbog njihovog djelovanja možemo govoriti o ‘individualnom terorizmu'”.

Ovaj stručnjak za Islam kaže kako polako možemo zaboravljati na radikalne islamiste koji u velikim grupama “upadaju među ljude i napadaju ih kalašnjikovima”.




“Napad na noćni klub Bataclan iz 2015. bio je posljednji organizirani napad. Od tada dominiraju zločini samostalnih terorista koji nožem napadaju prolaznike na ulici”, tvrdi Olivier Roy napominjući kako su “novi teroristi” najčešće predstavnici druge generacije doseljenika.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.