Malala Obami povjerila zabrinutost zbog bespilotnih letjelica

Autor: hina

'Izrazila sam zabrinutost zbog napada bespilotnim letjelicama, što pothranjuje terorizam', izjavila je Malala nakon susreta u petak u Bijeloj kući s predsjednikom i njegovom suprugom Michelle.

Mlada Pakistanka Malala Yousafzai, koja je prije godinu dana preživjela talibanski pokušaj atentata, izrazila je američkom predsjedniku Baracku Obami zabrinutost zbog američkih napada bespilotnim letjelicama na ciljeve u Pakistanu, objavljeno je u subotu u priopćenju.

"Izrazila sam zabrinutost zbog napada bespilotnim letjelicama, što pothranjuje terorizam", izjavila je Malala nakon susreta u petak u Bijeloj kući s predsjednikom i njegovom suprugom Michelle.

"Nedužne žrtve pogibaju u tim akcijama, koje potiču nezadovoljstvo u pakistanskom narodu", rekla je Malala koja je u četvrtak primila nagradu Saharov kojim Europski parlament odaje priznanje borcima za ljudska prava.

Washington se koristi bespilotnim letjelicama za napade na islamističke borce na sjeverozapadu Pakistana.

Šesnaestogodišnju Pakistanku talibani su teško ranili zbog njezina zalaganja za pravo djevojčica na obrazovanje. Pripadnik skupine Tehrik-e-Taliban (TTP, pakistanski talibani) pucao je 9. listopada 2012. Malali u glavu u gradu Mingora u dolini Swat, sjeverozapadnoj pakistanskoj regiji u kojoj su talibani nametnuli šerijatsko pravo od 2007. do 2009.

Oporavila se nakon liječenja u Velikoj Britaniji i bila je jedna od favoritkinja za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, koju je na kraju dobila Organizacija za zabranu kemijskog oružja.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.