Foto: Twitter

(FOTO) KOD PUTINA NEMA ŠALE! Plavuša je na Crvenom trgu kleknula ispred mladića… Sve su objavili na internetu, a sada će u zatvor

Autor: Daniel Radman

Blogeri Ruslan Bobiev i Asya Akimova osuđeni su u Moskvi na deset mjeseci zatvora zbog “performansa” koji je upriličen ispred katedrale Sv. Vasilija na moskovskom Crvenom trgu.

Naime, ovaj Tadžik (pravim imenom Ruslani Murojonzod) i njegova ruska partnerica (ona se pak zove Anastasia Chistova) pozirali su u srcu Moskve i napravili seriju seksualno sugestivnih fotografija koje je potom Bobiev objavio na društvenim mrežama.

Nije to prošlo nezapaženo, ali na njegovu žalost ne samo kod njegovih pratitelja (samo na Instagramu imao ih je 100.000), nego i kod onih koji su spomenute fotografije smatrali uvredljivim. Posebno se “zavrtila” fotografija na kojoj Akimova kleči ispred bloggera simulirajući oralni seks, a još k tomu nosi jaknu s ćiriličnim natpisom “policija”.

Prvi koji su završili u zatvoru

Početkom prošlog mjeseca objavljena je vijest kako su privedeni, Bobievu je određen desetodnevni pritvor, a pretpostavljalo se da će epilog svega biti deportacija iz Rusije. Međutim, u ekspresnom postupku, kako javljaju ruski mediji, osuđeni su na desetmjesečnu kaznu zatvora kao što je to tražilo tužiteljstvo, a razlog je “uvreda vjerskih osjećaja i uvjerenja”.

Foto: Twitter

Oni su prvi koji su kažnjeni zatvorskom kaznom prema ovom zakonu, dosadašnji prijestupnici odreda su kažnjavani novčanim i uvjetnim kaznama. Kako stvari stoje, uskoro ne bi trebali biti i jedni jer je ruski OnlyFans model Lola Bunny ispred iste katedrale otkrivala grudi i to objavila na popularnom servisu. Taj postupak je u tijeku.

Inače, spomenuta odredba zakona donesena je 2013. godine kada su članice benda Pussy Riota (i mi ih dobro znamo zbog performansa na finalu Svjetskog prvenstva) protestno upale u katedralu “Marijo, majko Božja, otjeraj Vladimira Putina”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.