Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Sutkinju u Zadru suspendirali čak 31 put: I dalje prima pola plaće

Autor: B. D.

Državno sudbeno vijeće ponovno je suspendiralo sutkinju Općinskog suda u Zadru, Antoniju Božinu i to već 31. put. Najnovija suspenzija, koja je stupila na snagu 4. srpnja, vjerojatno je oborila sve rekorde u hrvatskom pravosuđu.

Sutkinja Božina je pod suspenzijom već godinama, a s obzirom na dugotrajnost kaznenog postupka protiv nje, moguće je da će joj biti izrečene još mnoge suspenzije, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Antoniji Božina, sutkinji Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. kolovoza 2024.”, navodi se u odluci DSV.

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Privedena je još 2016.

Sutkinja Božina je privedena 3. studenog 2016. godine zbog sumnje na primanje mita, a optužnica protiv nje potvrđena je 2017. godine. Optužena je za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti, jer je navodno dogovorila s vlasnicom agencije za nekretnine poduzimanje svih potrebnih radnji u sudskim predmetima kako bi se riješio status nekretnina u korist njenih klijenata.

Hrvatska odustala od progona Luke Modrića: Optužnica na sudu odbačena, slijedi veliki zaokret

Tereti ju se da je davala upute strankama i svjedocima te primila najmanje 30.700 kuna i 200 eura mita. Unatoč suspenzijama, Božina i dalje prima polovicu plaće, jer Državno sudbeno vijeće mjeru suspenzije izriče sve do pravomoćnog okončanja sudskog postupka.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.