Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Strancima ušli u apartman u Makarskoj, naišli na neočekivan prizor: Pogledajte što su skrivali

Autor: M.D.

Splitsko-dalmatinska policija riješila je seriju krađa dijelova s vozila, koja je trajala desetak dana. U srijedu su na području Makarske uhićena dva strana državljanina za koje se sumnja da su počinili dvanaest kaznenih dijela.

U noći s 2. na 3. srpnja je na dvije lokacije u Splitu zabilježena krađa dijelova s većeg broja vozila, čija je materijalna vrijednost 45.000 eura. U sljedećih tjedan dana prijavljene su slične krađe na području Splita, Mimica, Nemira, Omiša, Baške Vode, Tučepa i Makarske.

Nakon dugotrajne istrage, u Makarskoj je policija uhitila dvojicu državljana Poljske. Pretragom njihova apartmana pronađena je velika količina automobilskih dijelova: ogledala s retrovizora, ukrasne kape kotača, upravljački uređaji sa softverom za automatsku regulaciju razmaka i senzor radara, rešetke dovoda zraka, prednji znakovi vozila, radarske senzore, brisače.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Provaljivali elektroničkim uređajem

U pretresu je pronađen i alat kojeg su koristili u krađama te kape i marame kojima su se maskirali kako ih nitko ne bi prepoznao. Sumnja se da su tijekom svog boravka u Makarskoj ukrali i električni romobil. Sumnja se i da je jedan od uhićenih, 32-godišnjak, na vjerojatno ukradeno vozilo postavio krivotvorene registracijske pločice. Pronađen je i elektronički uređaj kojeg su sami izradili. Služio im je za provale u vozila.

Policija je tijekom istrage utvrdila da je dvojac skinuo dijelove s ukupno 107 automobila, kako bi ih preprodao na “crnom tržištu”. Procijenjena vrijednost ukradenih dijelova je oko 150.000 eura.

“Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 29-godišnjak i 32-godišnjak ostvarili obilježja devet kaznenih dijela krađa iz čl. 228. st.3, u svezi s člankom 52. (produženo djelo) Kaznenog zakona, kazneno djelo Krađa iz čl. 228., st.1, kazneno djelo “izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela” iz čl. 330. st.2., a 32-godišnjak i kazneno djelo krivotvorenje isprave. Nakon dovršenog istraživanja danas će uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku”, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.