Foto: Screenshot/Nova.rs

Što se to sprema: Srpska vojska izvodi masovne vježbe, angažirano više od 1500 vojnika

Autor: I.G.

Srpska vojska izvodi združenu taktičku vježbu “Vatreni udar 2024” na poligonu Pasuljanske livade. Vježba obuhvata borbena djelovanja s upotrebom bespilotnih letjelica za izviđanje i vatrenu podršku, kako je priopćilo srpsko Ministarstvo obrane.

Ciljevi vježbe su unapređenje sposobnosti prikupljanja i distribucije obavještajnih podataka, povećanje efikasnosti vatrene podrške na suvremenom bojištu, te provjera funkcionalnosti organizacije i jedinica vojske.

Foto: Screenshot/Nova.rs

Angažirano 1500 vojnika

U vježbi sudjeluju jedinice kopnene vojske, ratnog zrakoplovstva, protuzračne obrane, snaga za specijalno djelovanje i protuelektronsku borbu, kao i stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta, prenosi Nova.rs.

Angažirano je oko 1500 vojnika i više od 300 borbenih sredstava, uključujući i ona koja su u procesu modernizacije, razvoja i ispitivanja.

Srpska prijestolnica u kaosu, bujice, gejziri, vodopadi: ‘Vučić je uspio, Beograd je na vodi’

Vježba će trajati dva tjedna. Na temelju nje bit će utvrđena ograničenja i potrebe za razvojem novih taktičkih načela, provjerit će se mogućnost za zaštitu i obranu od napada iz zračnog prostora te identificirati potrebe za razvojem novih softverskih i hardverskih rješenja.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.