Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

ŠTO SE TO DOGAĐA? Mladi HDZ-ovci bježe, još jedan upravo najavio da odlazi iz stranke, netko će morati reagirati!

Autor: Mia Peretić

U HDZ-u pred lokalne izbora, čini se, vlada totalni kaos jer je danas još jedan član objavio da napušta stranku.

Slavko Grgić, dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te član nacionalnog Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a objavio je da istupa iz HDZ-a.

Na svom Facebook profilu je najavio da će kao nezavisni kandidat krenuti u utrku za gradonačelnika Otoka, a kako još navodi, svoju potporu u utrci za župana Vukovarsko-srijemskog daje Josipu Dabri.

“Nakon zapravo i ne tako dugog razmišljanja, slušajući vlastita uvjerenja, usađene ideale, sve ono što me čini kakvim jesam, odlučio sam da je vrijeme za korjenite promjene. Oni koji me poznaju mogli su u više navrata čuti da onog trena kada osjetim da ne mogu pronaći motiv, kada shvatim da ne mogu mijenjati stvari u smjeru općeg interesa i dobra, da tu moja priča završava. Stoga, ovim činom, moja borba unutar Hrvatske demokratske zajednice završava te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Mladeži Hdz-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i na mjesto člana Predsjedništva Mladeži”, piše Grgić.

Kako nadalje navodi, svoj rad nikada nije temeljio na kritiziranju drugih pa će borbu nastaviti za sve koji uz njega žele stati kao jednaki kako bi zajedno vlastitu budućnost kreirali zasnovanu na činjenicama bez populizma i jeftinih floskula.

“Također, uz podršku mnogih mještana Otoka i Komletinaca, najavljujem kandidaturu za gradonačelnika Grada Otoka, a svoju potporu u utrci za župana Vukovarsko-srijemskog dajem kandidatu Josip Dabro. Dostojanstvo čovjeka sastoji se od njegovog izbora, a izbor je na svakome od nas”, piše u objavi Slavko Grgić.

Screenshot/Facebook

Podsjetimo, krajem veljače istup iz stranke najavio je predsjednik Mladeži HDZ-a Županja Tomislav Šiklić. Povod tome su događanja unutar županjskog HDZ-a gdje je na unutarstranačkim izborima, koji su održani 22. studenoga prošle godine, pobijedio Damir Juzbašić.




“U narednim danima možemo očekivati nastavak igrokaza u režiji predsjednika ŽO HDZ-a Marija Banožića i kandidata za župana Damira Dekanića – imenovanje povjerenika koji će sazvati sjednicu GO HDZ-a Županja, na kojoj će Davor Miličević biti izabran kao kandidat za gradonačelnika. Naivno smo vjerovali da će se poštivati volja većine članova koji su na unutarstranačkim izborima jasno rekli da Davor Miličević nije njihov predsjednik, ali na kraju se o kandidatu za gradonačelnika Županje odlučivalo u Vinkovcima. Sretno svima koji će na nadolazećim lokalnim izborima krenuti u borbu za promjene u našem gradu. Ovom objavom stranica prestaje biti aktivna, a da se sud ‘časti’ HDZ-a ne sastaje ponovno zbog ‘problema ‘u Županji, iz stranke ću istupiti sam”, napisao je Šiklić na svom Facebooku.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.