Foto: CROPIX

Što se krije iza afere o Bartuličinoj kući na Prviću: U sve se uplela i Maja Sever

Autor: Ivana Jurišić

Da je saborski zastupnik Domovinskog pokreta i kandidat te stranke na izborima za Europski parlament Stephen Nikola Bartulica znao što će mu se dogoditi kada je odlučio kupiti kuću na otoku Prviću, možda se nikad ne bi odlučio na taj korak.

Bartulica je posljednjih nekoliko dana postao glavni lik neviđene medijske hajke kakva se odavno ne pamti na ovim prostorima, a kuća na tri kata površine 142 četvorna metra za koju je zastupnik Domovinskog pokreta platio 300 tisuće eura postala je najpoznatija nekretnina u Hrvatskoj.

Udaljena dvije do tri minute hoda od mora s velikim vrtom riječ je o poželjnoj nekretnini koju bi svatko rado imao u svom vlasništvu, pa tako i poznata hrvatska novinarka Maja Sever.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Razgledala kuću prije godinu dana

Bartulica je u razgovoru za naš portal potvrdio da je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i predsjednica Europske federacije novinara uistinu bila zainteresirana za kupnju kuće koja je na kraju završila u njegovom vlasništvu.

“Dobro obaviješten izvor mi je potvrdio da je Maja Sever prije godinu dana istu razgledala kao i da mu se prije 20 dana javila s upitom što je sad s tom nekretninom”, ispričao nam je Bartulica dodajući da vlasnici, koji žive u Australiji, prije godinu dana nisu bili zainteresirani za prodaju.

“U međuvremenu su promijenili mišljenje i ja sam preko njihovog rođaka u Šepurini uspio kupiti kuću”, dodaje.

Pokazala interes

“Koliko je ona bila zainteresirana za kupnju, u to sad neću ulaziti. U svakom slučaju kada se prije 20 dana  raspitivala za kuću ona je već bila u mom vlasništvu”, govori.




Maja Sever je u posljednjih nekoliko dana na društvenoj mreži X podijelila niz komentara u kojima napada saborskog zastupnika Domovinskog pokreta. Na pitanje je li možda kuća na Prviću razlog za napise, Bartulica odmahuje glavom i kaže da ne zna što se nalazi iza njezinih objava na društvenim mrežama.

“Činjenica je da ona ljetuje na otoku Prviću i da je pokazala interes za dotičnu kuću, to je sve što ja znam. Možda se jednostavno teško može pomiriti s tim da sam ja kupio tu kuću, tko bi ga znao. Kada vidimo sve njezine napise posljednjih dana, ne mogu se oteti dojmu da u cijelom slučaju postoji jedna osobna dimenzija. Ona će sigurno reći da su te obične laži, ali ja imam svjedoka koji mi je rekao da je više puta pitala za kuću, čak ju je i razgledala”, dodaje.

Mnogima smeta muzej komunizma

Prema njegovim riječima, iza napada na njega, krije se još nešto drugo: “Mnogima u Hrvatskoj smeta muzej žrtava komunizma. Ovdje su se mnogi počeli bojati da će se neke stvari razotkriti te se svim alatima bore protiv njega”.




Što se tiče medijskih napisa o njegovim osobnim financijama, Bartulica kaže da je rekao sve što je mislio reći i nema više namjeru govoriti o tome.

“Nemam se više potrebe pravdati medijima koji me pitaju za osobne financije. S bankom poslujem 30 godina, preko 10 godina isplaćujem kredit za svoj stan i godinama uredno podmirujem sve svoje obveze.

‘Ništa nisam skrivao’

Banci sam uredno predao svu dokumentaciju vezanu uz sudužnika i oni su mi odobrali kredit. I sad se mene razapinje za nešto što bi napravio i bilo koji građanin Hrvatske, a samo zato što sam dobio nasljedstvo od svojih roditelja koji su nedavno prodali nekretninu u Zagrebu. Sad svi gledaju datume kao da sam ja neka sirotinja, a ja sam iz situirane obitelji”, rekao je Bartulica dodajući da ništa nije skrivao, pa su tako novinari mogli doći do informacija.

O novcu koji mu je posudio Vjekoslav Gucić, bivši vlasnik Getroa i brat tajkuna Josipa Gucića, kaže da je pozajmicu iskoristio za nekretninu koja je zabilježena u njegovoj imovinskoj kartici.

Bartulica otkrio kako je zaista došao do kuće na Prviću: ‘Svi su vas pročitali, doslovno’

“Oni traže u imovinskoj kartici da se zasebno navede pozajmnice, ja sam to sad nadopunio. Ništa nije bilo skriveno, sve je jasno vidljivo. Ljudi ovdje troše javni novac za svašta, kupuju nekretnine na drugo ime ili na ime tvrtke, tvrtke čije vlasništvo nije jasno, svašta se tu radi, a mene se ovdje razapinje jer sam se usudio kupiti jednu kuću na otoku”, kaže.

Za komentar o kući na Prviću poslali smo upit Maji Sever koja je odgovorila da su navodi da je bila zainteresirana za kupovinu navedene kuće lažni.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.