Foto: Guliver Image, (AP Photo/Darko Vojinovic)

Stigli su Miloš i Komarac, Vučić pokazao kako Srbija uništava neprijatelje: Poslao poruku Hrvatima

Autor: B. D.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je kako je ponosan na ono što su danas mogli vidjeti na vojnoj vježbi, posebno istaknuvši učinkovitost “komarca 2”, “malog Miloša” te raketnih bacača, uključujući rakete iz “Pasarsa” i “Korneta” koje su precizno pogodile neprijateljske tenkove s udaljenosti većom od 4000 metara.

 

Vučiću pa

Vučić je čestitao svim vojnicima koji su sudjelovali u vježbi te najavio daljnje radove, proizvodnju i nabavke. Posebno je zahvalio mađarskim prijateljima prisutnim na događaju i izrazio zadovoljstvo suradnjom te pokazanim BTR vozilima iz Mađarske.

Naglasio je da je vježba na Pasuljanskim livadama bila posvećena dronovima i najavio proizvodnju prvih 1000 komada “komaraca” do rujna.

Foto: CROPIX

‘Ponose se svojom ustaškom ideologijom’

Komentirajući kritike iz Hrvatske i reakcije na Rezoluciju o Jasenovcu iz Podgorice, Vučić je rekao: “Slučajno su promašili, za razliku od činjenice da se ponose svojom ustaškom ideologijom, meni nitko u porodici nije bio četnik”.

Vučić je također opovrgnuo glasine o zabrani izvoza ulja u Crnu Goru, navodeći da je izvoz rafiniranog ulja porastao za 62% u prvih šest mjeseci ove godine. Poručio je da građani Crne Gore ne moraju brinuti jer Srbija uvijek želi slobodnu trgovinu i dobre odnose s bratskim narodom u Crnoj Gori.




Odgovarajući na pitanja o iskopavanju litija, Vučić je naglasio da se o toj temi treba govoriti stručnim jezikom i da do iskopavanja neće doći još najmanje četiri godine. Izjavio je kako strane obavještajne službe ne smiju nadigrati Srbiju te da neće dopustiti uništavanje okoliša.

Foto: Guliver Image/ AP Photo/Darko Vojinovic

Na vježbi je sudjelovalo oko 1500 vojnika

Vučić je naglasio da lobira samo za Srbiju i da nikada nije primio novac za lobiranje za bilo koju tvrtku. Uz Vučića, vježbi su prisustvovali i premijer Miloš Vučević, ministar obrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Drama na nebu u Srbiji, Vučić se javio iz kasarne: ‘Uočili smo ih na 5800 metara’




Na vježbi “Vatreni udar 2024” uvježbavala su se borbena djelovanja uz korištenje bespilotnih letjelica za izviđanje i vatrenu podršku. Cilj je bio unaprijediti sposobnosti prikupljanja i distribucije obavještajnih podataka te povećati učinkovitost vatrene podrške na suvremenom bojištu. U vježbi je sudjelovalo oko 1500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.