STIER JE POTOMAK USTAŠE, A PENAVA ČEKA DOKTORAT! Evo tko su glavni Kovačevi pomagači

Autor: Dnevno

Danas u podne Miro Kovač održao je konferenciju za medije zajedno s Davorom Ivom Stierom i Ivanom Penavom na kojoj su se predstavili kao kandidati na unutarstranačkim izborima u HDZ-u gdje bi u slučaju pobjede Miro Kovač bio predsjednik , Davor Ivo Stier podpredsjednik, a Ivan Penava zamjenik. Podsjetimo tko su glavni Kovačevi partneri.

Davor Ivo Stier , pretendent  na poziciju podpredsjednika HDZ-a rođen je u Buenos Aires, 6. siječnja 1972. i poznati je hrvatski političar i diplomat, zastupnik u Europskom parlamentu.
Kao što smo već naveli, Stier je rođen u Buenos Airesu u Argentini kao potomak političkih emigranata koji su došli u Argentinu nakon Drugog svjetskog rata. Njegov djed, Ivan Stier, bio je pukovnik u Ustaškoj vojnici i pomoćnik Vjekoslava Luburića, a djed s majčine strane, Milorad Lukač, bio je jedan od vodećih emigrantskih političara Hrvatske seljačke stranke. Stierov otac bio je liječnik, a majka Marija Lukač bila je sveučilišna profesorica.

U Hrvatsku Stier je prvi put došao 1990. godine u sklopu programa Hrvatske matice iseljenika, a drugi put dolazi tri tjedna prije pada Vukovara kao novinar argentinskog lista El Cronista i Radio America. U Argentinu se vraća u veljači 1992. godine, gdje je diplomirao politologiju i međunarodne odnose na Katoličkom sveučilištu u Buenos Airesu, te kasnije i novinarstvo.

Političko djelovanje

Stier se u Hrvatsku ponovno vratio 1996. godine na poziv Ministarstva vanjskih poslova, nakon čega je radio u hrvatskim veleposlanstvima u Washingtonu i Bruxellesu, a do 2009. godine bio je savjetnik predsjednika vlade Ive Sanadera za vanjsku politiku.

Na parlamentarnim izborima 2011. izabran je za zastupnika u Hrvatskom Saboru te je postao članom Odbora za međuparlamentarnu suradnju i Odbora za europske integracije, a imenovan je potpredsjednikom Odbora za vanjsku politiku. Ujedno je imenovan i članom Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU.

Bio je jedan od bližih suradnika premjerke Jadranke Kosor te njen savjetnik i izaslanik za euroatlansku suradnju. U vrijeme slovensko-hrvatskog diplomatskog zahlađenja, Stier je bio glavni sudionik tihe diplomacije i posrednik između Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora.U vrijeme stranačkih izbora u svibnju 2012., Stier je podržao Tomislava Karamarka,međutim, bio je protiv stegovnog postupka protiv Jadranke Kosor u veljači 2013. godine, nakon što je stranka odlučila sankcionirati je zbog njenih istupa u medijima.




U travnju 2013. godine Stier je izabran za hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu s 5.75% osvojenih glasova.

Na drugim izborima za Europski parlament u Hrvatskoj održanim u svibnju 2014. godine, Stier je ponovno osvojio mandat sa 26 432 glasa kao kandidat na listi HDZ-ove koalicije koju su činili HSS, HSP AS, BUZ, ZDS i HDS.

Oženjen je i otac troje djece.




Ivan Penava

Rođen je 31. prosinca 1974. u Vukovaru kao drugo dijete u obitelji Zdenke i Ante Penava.
Djetinjstvo je proveo u Vukovaru, u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Srednju Matematičko informatičku školu upisao je u Vukovaru. Zbog Domovinskoga rata, teških stradanja i okupacije grada, školovanje nastavlja u Gimnaziji Varaždin, a 3. i 4. razred srednje škole završava u zagrebačkoj 15. Gimnaziji, poznatom MIOC-u.

Svoje zanimanje odlučio je usmjeriti prema sportu s obzirom da  se od osnovne škole vrlo aktivno i uspješno bavio veslanjem. Upisao je Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje je i diplomirao 1999. godine, te stekao zvanje profesora kineziologije. Iste godine bio je veslački reprezentativac Hrvatske na Vojnim svjetskim igrama, a nastupao je i na međunarodnim veslačkim regatama za veterane.

Slijedio je i povratak u Vukovar gdje se zaposlio kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar u kojoj je nakon osam godina profesorskoga rada izabran za ravnatelja, sam s uspjehom radio šest godina. Tri semestra obavljao  i poslove vanjskog suradnika – predavača za TZK /Tjelesno zdravstvena kultura/ na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Kako sam kaže, potaknut potrebama radnoga mjesta i vlastitom željom za proširivanjem znanja upisao je 2010. godine doktorski studij na Ekonomskom fakultetu, gdje mu je preostalo samo obraniti završni doktorski rad na temu: Usklađenost strukovnog obrazovanja s tržištem rada. Pored toga, autor je i nekoliko objavljenih radova iz istoga područja iako ne navodi gdje. Osim toga, pitanje je i zašto još uvijek nije obranio odavno napisan doktorat

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.