Foto: Instagram Screenshot

Srpska prijestolnica u kaosu, bujice, gejziri, vodopadi: ‘Vučić je uspio, Beograd je na vodi’

Autor: B. D.

Jako nevrijeme pogodilo je Beograd u utorak iza sedam sati, a crveni meteoalarm je na snazi za gotovo cijelu Srbiju. Oluja je izazvala velike probleme. Vjetar je rušio stabla u Novom Beogradu, gromovi su izazvali požare, u Rakovici i na Petlovom brdu su nastale bujice.

Kiša je izazvala kolaps u Beogradu, a najdrastičniji prizori dolaze iz Rakovice i Čukarice. Na Rakovici su nastali vodopadi, dok je na Čukarici snimljen gejzir. Velike količine vode stvorile su gužve u gradu, otežavajući kretanje vozila. Nevrijeme je prethodno pogodilo gradove Rumu, Novi Sad i Inđiju.

Na Banovom brdu ulice su bile poplavljene, a vozila su se teško kretala prema centru grada. U Rakovici, u Ulici 17. listopada, kiša je stvorila vodopad, a snimke su brzo postale viralne. Na Petlovom brdu, radnik Gradske čistoće spasio je ženu iz bujice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)




‘Vučić je uspio’

Na društvenim mrežama pojavili su se sarkastični komentari vezani uz projekt “Beograd na vodi”, koji su isticali da je Beograd doslovno postao “na vodi” zbog poplava.

Evo kako Bošnjaci izgledaju dan poslije razornog nevremena: ‘Podsjeća na ratno razdoblje’




“Vučić je uspio, Beograd je na vodi, samo nije lijepo što ste prešutjeli da će voda biti s fekalijama”, napisao je jedan korisnik. “Je li sad cijeli Beograd, Beograd na vodi”, “I Voždovac je Beograd na vodi”, bili su neki od komentara.

Projekt “Beograd na vodi” je kontroverzni stambeno-poslovni kompleks koji su financirali investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a izazvao je veliko protivljenje javnosti u Srbiji.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.