Foto: Pixabay Ilustracija/CROPIX

‘SLOŽNA BRAĆA’ BIZNIS GRADE! Hrvat i Srbin unajmili obiteljsku kuću na selu, nitko nije ni sanjao što gomilaju unutra: Policija frapirana s onim što su im našli

Autor: Dnevno.hr

Hrvatska policija otkrila je više od 400 kilograma raznih droga u iznajmljenoj vikendici na području Zeline.

Prema svemu sudeći, čini se kako je vikendica služila kao skladište droge za kriminalce koji su njome trgovali.

Osim droge pronađena je i manja količina oružja, kratke strojnice s prigušivačima s više stotina metaka te kilogram plastičnoga eksploziva velike razorne moći.

Obiteljska kuća kao skladište za drogu

Policija je zbog povezanosti s pronađenom drogom uhitila dvojicu muškaraca, od kojih je jedan državljanin Srbije, a drugi Hrvatske.

Kako se doznaje iz istrage, najveći dio pronađene droge, oko 320 kilograma, odnosi se na marihuanu, no pronađeno je oko 170 kilograma tableta ecstaya te stotinjak kilograma amfetamina u prahu i tekuće amfetaminske baze.

Zaplijenjena droga procjenjuje se na oko milijun eura, a zagrebačka policija povodom ove zapljene održala je konferenciju za novinare na kojoj su se novinarima obratili šef Službe kriminaliteta droga Goran Lauš i voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU zagrebačke Marija Goatti.

U akciji su uhićena dva muškarca, a Lauš je rekao da je droga pronađena u obiteljskoj kući u Zelini koja je služila kao skladište droge. Kazao je da su uhićeni državljanin Hrvatske i Srbije te da je ovo jedna od većih zapljena u zadnjih 10 godina u Hrvatskoj.




Rečeno je da je u kući najviše pronađeno marihuane, ecstasyja i amfetamina.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.