Screenshot, izvor: Millardayo.com

SISAČKA GRADSKA VLAST BEŠĆUTNA PREMA INVALIDIMA: Pročitajte vapaj ove gospođe!

Autor: Dnevno

Život osoba s invaliditetom težak je sam po sebi, a još može biti teži kad im svakodnevnicu zakompliciraju državne instuticije i lokalne vlasti svojim besmislenim pravilnicima i odlukama. Nada Mikulić umirovljena je učiteljica glazbene kulture iz Siska, a kako navodi, “kao slijepa osoba, nikad se nije susretala s diskriminacijom”, kao što se  susreće danas.

Grad Sisak zagorčao joj je život, izdavanjem zabrane taxi-službama, tako da više ne mogu ulaziti u Ulicu Antuna i Stjepana Radića, na takozvanu Šetnicu, gdje gospođa Nada Mikulić stanuje. Ova se Sisčanka pita kako će obavljati uobičajene poslove usljed novonastalih okolnosti te je uputila poziv u pomoć, s obzirom na to da je gradska vlast ne doživljava. Stoga postavlja pitanje i pred gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček, bi li i dalje ostala tako bešćutna, da u obitelji ima slijepu osobu?

Objavu gospođe Nade Mikulić, prenosimo u cijelosti:

“Dragi fb prijatelji, sugrađani mojeg grada Siska,
molim vas za pomoć da ovaj tekst podijelite na svojim fb profilima i među prijateljima kako bismo zajednički ispravili nepravdu koja je nanesena meni, ali i drugim invalidima koji žive u ulici Antuna i Stjepana Radića, na takozvanoj Šetnici.
U gradu Sisku sam provela 30 godina radeći kao nastavnica glazbene kulture, slijepa sam osoba, a nikada nisam doživjela diskriminaciju kao danas 13. kolovoza 2019. godine.
Kao i uvijek dosad pozvala sam taksi službu / Taxsi Bonus/ da dođe po mene pred stan A. i S. Radića 5 kako bih obavila uobičajene poslove: odlazak u banku, liječniku, u nabavu namirnica i drugo. Mladi ljudi iz taxi službe Bonus, uvijek ljubazni i spremni na pomoć, više nego im to služba nalaže rekoše mi:”Teta Nado, Grad nam je zabranio ulazak na Šetnicu (A. i S. Radića 5)!!!!”Do mojeg stana na toj adresi ne može se drugačije već po Šetnici!
I sad pitam gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček: da nekim slučajem ima slijepu osobu u obitelji, što bi napravila kad bi joj bilo onemogućeno doći do taksija koji joj je neophodan za obavljanje svakodnevnih poslova: odlazak u bolnicu, liječniku, banku, tržnicu, trgovinu? Čak su i kontejneri za smeće izmješteni da do njih ne mogu bez pomoći susjeda, jer se spremište nalazi u Rimskoj ulici!?
Nemam više snage boriti se s bešćutnošću gradskih službi kojima sam se u nekoliko navrata obraćala, a izgleda uzalud jer odgovore nisam dobila!!!
Zato vas molim prijatelji POMOZITE i podržite moj PROTEST da se taksi službi OSIGURA nesmetan ulazak na Šetnicu, Ulica A. i S. Radića!!!!
Zahvaljujem u ime svih osoba s posebnim potrebama.
Nada Mikulić, nastavnica glazbene kulture u mirovini”

Poslali smo upit sisačkoj gradskoj vlasti vezano uz cijeli slučaj o tome zašto se nisu odazvali na poziv gospođe Nade Mikulić, no odgovor još uvijek čekamo.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.