Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Sin poznatog generala opet završio u Remetincu: Stavili mu lisice na ruke nakon teškog užasa

Autor: V.S

Neki ljudi jednostavno ne nauče na svojim pogreškama. Jedan od njih je i sin generala Ivana Koradea, Mario, koji je ponovno završio u Remetincu zbog sumnje na obiteljsko nasilje i prijetnje.

Korade je uhićen i pritvoren, doznaje Večernji list, nakon sumnje da je 1. srpnja na parkiralištu na području Krapinsko-zagorske županije fizički nasrnuo na suprugu. Osim toga na teret mu se, doznaje N1, stavlja nasilje u obitelji, nanošenja teških ozljeda te povrede djetetovih prava. Sve je to, kako navodi tužiteljstvo, trajalo od svibnja 2021. do 1. srpnja ove godine u Koradeovom domu.

“Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage i prihvatio”, navode iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagreb.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Pijan i agresivan

To mu, podsjećamo, nije prvi put, a zbog nasilja je već boravio u zatvoru. Prvi put je uhićen kada mu je bilo samo 19 godina, nakon što je prijetio supruzi koja je potom pobjegla.

Nakon toga j 2009. godine pijan divljao po kafiću, zbog čega je “odležao” kaznu od 18 dana zatvora, a kasnije je osuđivan i zbog iznude 40.000 kuna od čovjeka s kojim se godinama družio. Osim što ga je iznuđivao, prijetio je da će ga ubiti i “iščupati mu grkljan i pobiti obitelj”.

Bio je prijavljen i za sprječavanje dokazivanja jer je istog čovjek kojeg je iznuđivao novac tražio da lažno svjedoči kada je bio osumnjičen da je u šumi, u raspravi oko sječe drva, napao i teško ozlijedio trojicu muškaraca. Za iznudu i sprječavanje dokazivanja je 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i dva mjeseca zatvora.

No, tu nije kraj njegovom divljem ponašanju. Malo nakon kraja kazne, 2019. godine, posvađao s vlasnikom kafića u Sesvetama koji ga je izbacio jer je bio pijan. Taj mu potez nije dobro sjeo pa je Korade čovjeka napao i pretukao, a onda je povukao i okidač pištolja, ugrozivši živote šestero ljudi.




Pošto je nakon sumanutog čina dao petama vjetra, za njim je bila organizirana i policijska potjera, a policajci su ga doslovno izvukli iz vozila nakon što su ga sustigli.

TKO JE MARIO KORADE? Sin kontroverznog generala ne silazi sa stranica Crne kronike!




Podsjetimo da i ime njegova oca nije ostalo neokaljano. Iako se istaknuo u Domovinskom ratu, pogotovo u operaciji Oluja, zbog čega je dobio i više vojnih odlikovanja, uključujući i čin generala, kasnije je i sam upao u probleme sa zakonom.

Korade stariji bio je poznat po svom temperamentnom karakteru i sudjelovanju u nekoliko incidenata. Na kraju, 2008. godine, umiješan je u niz kriminalnih radnji, uključujući ubojstva, pronađen je mrtav u svojoj kući, nakon što je digao ruku sam na sebe i učinio najgore.

 

Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.