Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Šef SOA-e otkrio što nas čeka: ‘Ovo su ratovi budućnosti’

Autor: M.P.

Dugogodišnji šef Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić u rujnu odlazi na novu, visoku dužnost u EU, gdje će biti ravnatelj obavještajnog centra ili zapravo šef obavještajaca članica EU.

U utorak je to otkrio premijer Andrej Plenković te potvrdio da je postignut dogovor s predsjednikom Zoranom Milanovićem. 

Markić je danas rekao da se raduje novom profesionalnom izazovu te dodao da se od zamjenika ravnatelja Hrvoja Omrčanina može očekivati najbolje. “Iskusan je djelatnik koji je veliki profesionalac”, dodao je.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

O hakerskim napadima: To su ratovi budućnosti

Osvrnuo se na posljednje kibernetičke napade. Nakon hakerskih napada na KBC Zagreb, sinoć je došla vijest da su napadnute još dvije privatne tvrtke.  “To su ratovi budućnosti. Napadaju vas izdaleka bez mogućnosti da se obranite”, rekao je Markić pa dodao da se jučer čuo s Vilijem Berošem.

“Obrana nam je sve bolja i bolja. Zvao sam jutros ministra zdravstva i ravnatelja KBC-a Zagreb, uspjeli smo vratiti svu datoteku, zahvaljujem svojim stručnjacima, to je nevjerojatan pothvat”, rekao je Markić.

Navodi da se moraju osigurati hrvatske institucije, ali i pomoći privatnim tvrtkama. “Još treba sagledavati što je ukradeno sve i koje će biti posljedice. Ono što je bitno za građane jest da je datoteka spašena”, zaključio je pa rekao da ne želi ulaziti u detalje tog slučaja.

Još dvije hrvatske firme na meti hakerskih napada: Izgleda da ne staju na Rebru







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.