Foto: RTL

Sanader ušao u prepirku s novinarkom: ‘Vi i muž baš niste u dobrim odnosima’

Autor: I.G.

Zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stephen Nikola Bartulica i HDZ-ov Ante Sanader razgovarali su u saboru s novinarkom RTL-a. Tijekom razgovora je Sanader koristio svađalački ton prema novinarki.

Bartulica je naglasio da je bitno ono što je sadržano u koalicijskom sporazumu, te da su zahtjevi Domovinskog pokreta uključeni u dogovor s HDZ-om. “Sve što sam tražio i isticao je ušlo u koalicijski sporazum ili u program vlade. Govori se npr. o Muzeju za žrtve komunizma u koalicijskom sporazumu, o nenametanju rodne ideologije u javne institucije” izjavio je Bartulica., a Sanader se nadovezao: “Najvažnije stvari smo stavili u program”.

“Ali ove stvari važne za Domovinski pokret očito ne stoje u programu, stoje u dokumentu koji javnost ni novinari nisu vidjeli”, rekla je novinarka, a Sanader je odgovorio: “Vi to tako iščitavate. Program je zajednički, zajednički je dokument svih partnera u vladajućoj većini”, rekao je Sanader.

Foto: RTL

‘Čini mi se da vi i vaš muž niste baš u dobrim odnosima’

Novinarka je rekla kako smo danas smo čuli Pupovca koji govori da je dobar je to program. “Nema to veze, ali ono s čime se vi niste slagali, niste govorili i to su ideološke stvari. Njih u programu nema, a gospodin Bartulica govori da ste potpisali koalicijski sporazum u kojem stoji Muzej komunizma. Zašto mi to nismo vidjeli?”, upitala je, a Sanader joj je odgovorio: “Čini mi se da vi i vaš muž niste baš u dobrim odnosima, ali ne vidi se na ulici da vi imate neke rasprave? Znači, naš program je taj dokument koji smo zajednički usuglasili”.

Novinarka je istaknula da javnost i novinari nisu vidjeli koalicijski sporazum, na što je Sanader odgovorio: “Koji smo mi dosad koalicijski sporazum javno iznosili? Ne znam zašto niste tražili. Zašto vas nije interesiralo to prije? Recite. Vi sada želite kao da se mi posvadimo…?”, rekao je.

Jeste li vi sada sigurni s ovim koalicijskim sporazumom, ovakvim programom da, primjerice, neće doći do ratifikacije Istanbulske konvencije?

Bartulica: Ja ulazim uvijek u odnose s dobrom vjerom. Ja djelujem u nadi i sada nakon našeg partnerstva da će se provesti ono što je se dogovorilo. Rekao sam kad sam izišao u javnost sa svojim stavovima da mi je sadržaj bitniji od forme.




“Po mom mišljenju se žurilo. Ali Plenković je nametnuo tempo. O tezama da je ovo prevara ili da Domovinski pokret nije dosljedan. Ja gledam politiku kao jednu utakmicu gdje treba sudjelovati, treba biti na terenu, zabiti golove i pobjeđivati. Ne stajati po strane”, rekao je.

Penava objasnio kako je Pupovac napredovao: ‘Rekao je nešto što pozdravljam’




Deratifikacija Istanbulske konvencije

Na pitanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije, Bartulica je izjavio da je rodna ideologija važan prioritet za Domovinski pokret i da se sporni dijelovi konvencije neće provoditi u javnim institucijama. “Želim poštedjeti djecu od pokušaja indoktrinacije,” dodao je Bartulica.

“U kojoj točno rečenici vi vidite Domovinski pokret u ovom programu? Što je ono što su oni tražili da točno piše u programu s obzirom na to da ne vidimo u tajnom koalicijskom sporazumu?”, upitala je novinarka, a Sanader joj je odgovorio: “Pa ste i pročitali vaš program. Pa, vidjeli ste onda dijelove koji se tiču Domovinskog pokreta”, rekao je.

“Hoćete li otvoriti Muzej žrtava svih totalitarnih režima i komunizma?”, upitala je novinarka, a Sanader je rekao: “Mi smo osudili sve totelitarne režime. Nema razloga da sutra u daljnjim dogovorima ne nađemo i tu način. Ako smo rekli da su osudili sve totalitarne sustave i fašizam i nacizam i komunizam, to smo jasno rekli i to je HDZ jasno rekao”, rekao je Sanader, a Bartulica se nadovezao: “Moram reći vezano za naš zahtjev – na stranici 16. Govori se o porukama iz pandemije korone”, rekao je.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.