Foto: Guliver Image, AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rusija zaprijetila još jednoj europskoj državi: ‘Odgovorit ćemo na agresivnu odluku’

Autor: B. D.

Finski parlament je 1. srpnja jednoglasno odobrio Sporazum o suradnji u području obrane (DCA) sa Sjedinjenim Državama, koji je potpisan u prosincu 2023. godine. Finska je prošle godine postala članica NATO-a.

Sporazum omogućava američkoj vojsci neometan pristup na 15 objekata i područja u Finskoj, gdje također mogu skladištiti vojnu opremu i municiju.

Danas je stigao ruski odgovor na ovu odluku. Andrej Nastasin, zamjenik direktora Odjela za informiranje i tisak ruskog Ministarstva vanjskih poslova, izjavio je da će Rusija poduzeti potrebne mjere kao odgovor na agresivnu politiku Helsinkija i njegovih NATO saveznika, prenosi RIA Novosti.




‘Poduzet ćemo i vojno-tehnološke mjere’

“Mogu samo potvrditi da Rusija neće propustiti odgovoriti na gomilanje NATO snaga na našoj granici, koje predstavlja prijetnju sigurnosti Ruske Federacije,” rekao je Nastasin.

Rusi poslali napadačke podmornice na sam prag NATO-a: U pitanju je nešto zabrinjavajuće




“Također ćemo poduzeti sve neophodne mjere, uključujući i mjere vojno-tehničke prirode, kako bismo uzvratili na agresivne odluke Finske i njezinih saveznika u NATO-u,” dodao je.

 

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.