Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rimcu se na predstavljanu robotaksija dogodio gaf: ‘Čini se da je došlo do problema’

Autor: B. D.

Mate Rimac danas je predstavio projekt robotaksija na kojem radi već duže vrijeme. Svoje potpuno autonomne taksije nazvat će Verne prema slavnom francuskom pismu romana znanstvene fantastike.

Na predstavljanju “taksija budućnosti” prisustvovali su brojni poznati, pa i politički vrh. Rimac je uz prezentaciju objasnio kako će robotaksiji izgledati i koje će sve pogodnosti pružati korisnicima. Čitav projekt izgleda veoma obećavajuće, međutim došlo je do neugodnog propusta.

U trenutku kad je Rimac s pomoću aplikacije na pozornicu pozvao robotaksi, on se nije pojavio. “Čini se da je došlo do problema, moj tim će to provjeriti”, rekao je Rimac. Nakon toga je nastavio govoriti o karakteristikama robotaksija da bi nešto kasnije otkrio u čemu je bio problem. “Imali smo problemčić s kočnicom, auto se nije htio pokrenuti”, pojasnio je.

Projekt je dobio 179,5 milijuna europskog novca

“Robotaksi neće biti savršen. Moramo ga napraviti da bude siguran. Verne će biti najsigurniji mogući automobil u slučaju da se dogodi nesreća. Mi ćemo brinuti o svemu, vi nećete morati brinuti ni o čemu. Moći ćete se opustiti, gledati film, raditi bilo što što želite. Automobil ćete moći potpuno personalizirati. Koji god robotaksi pozovete, moći ćete birati koju glazbu ćete slušati, taj robotaksi bit će potpuno vaš”, najavio je Rimac.

Ovako izgledaju Rimčevi robotaksiji: ‘U Hrvatskoj je više ljudi poginulo na cestama nego u ratu’

Rimac je za robotaksije dobio 179.5 milijuna EU novca. Rokovi su više puta pomaknuti, a broj vozila koja su obećana Zagrebu je smanjen jer je prvotni izgleda bio preambiciozan.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.