Foto: MUP Srbije

Supruga terorista iz Srbije prije tri dana pobjegla iz zemlje: Policija sumnja na jedno

Autor: F.F

Supruga (26) Miloša Žujovića, koji je nakon prelaska na islam promijenio ime u Salahudin, rođena je u Beranama i napustila je Srbiju prije tri dana. Otišla je u Crnu Goru 27. lipnja. Još uvijek nije potvrđeno je li bila svjesna terorističkih namjera svog supruga i je li sudjelovala u napadu na izraelsko veleposlanstvo u Beogradu.

Prema izvještaju Kurira, Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije zatražilo je od crnogorske policije da privede i ispita Žujovićevu suprugu. Miloš Žujović, sada Salahudin, živio je sa suprugom u Novom Pazaru. Imaju sina koji će uskoro navršiti godinu dana, a prema još nepotvrđenim informacijama, supruga je trudna, pišu srpski mediji.

U stanu u kojem su živjeli, osim smeća, pronađene su i pelene. Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije objavilo je fotografiju Žujovića i njegove supruge snimljenu 11. ožujka u Upravi za strance tijekom njezine prijave boravka. Supruga je na fotografiji potpuno pokrivena nikabom koji ostavlja samo oči vidljive.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bilo je još uhićenja

Ovakva vrsta odjeće, uključujući burku s velom preko očiju, zabranjena je u nekim europskim zemljama. Švicarska je posljednja u nizu koja je u rujnu prošle godine zabranila ovu vrstu pokrivala.

Žujović je bio poznat po nasilničkom ponašanju. Majka bolesnog djeteta iz Rožaja, M. G., svjedočila je kako ju je Žujović napao u autobusu na relaciji Beograd – Bar. Prema njezinim riječima, udario ju je i prijetio joj dok je bila s djecom, rekavši da će se “igrati njihovim glavama”.

Nakon terorističkog napada, potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić proglasio je crvenu razinu sigurnosne prijetnje od terorizma.

Evo tko je terorist Miloš (25) koji je izveo napad u središtu Beograda, jasno je zašto je to napravio




Uhićen Igor Despotović

“Svi pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova poduzimaju mjere za sigurnost građana,” stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Policija je uhitila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje s ubijenim napadačem Žujovićem, nakon što je napao pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.