Davor Puklavec/PIXSELL

RASPUDIĆ PROZVAO PATRIJARHA ZBOG STEPINCA: ‘Koja pisma Porfirije? Koji problematični dijelovi? Reci, objavi!’

Autor: Daniel Radman

Istup patrijarha Srpske prvoslavne crkve Porfirija oko beatifikacije Alojzilja Stepinca i dalje je aktualan u političkim krugovima.

Podsjetimo, Porfirije je za HTV izjavio da u pismima koje je Stepinac upućivao Piu XII. mogu naći “mjesta koja su duboko problematična”.

Na Porfirijeve tvrdnje se u današnjoj saborskoj raspravi okomio zastupnik Nino Raspudić, s pitanjem koja su to mjesta problematična.

“Možda Porfirije ima neka druga pisma, nama nepoznata. Neka ih da javnosti na uvid, inače s punim pravom njegove riječi možemo interpretirati kao klevetu”, poručio mu je Raspudić.

Ne spuštaj se na razinu Vulina!

Potom se, pomalo teatralno, zapitao.

Koja pisma Porfirije? Koji problematični dijelovi? Reci, objavi, da ne štujemo tog čovjeka ako to ne zaslužuje“, bio je je žustar.

Još mu je domentuo da se ne spušta na razinu Vulina ili Vučića.




“Volio bih da ovo shvati, bez patetike, kao bratski hrvatski poziv da otvori oči, proširi vidike i ne griješi dušu, da se ne spušta na razinu jednog Vulina i Vučića”, rekao je Raspudić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.