Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Raspudić progovorio o razlazu s Mostom i Miletiću: ‘Ako toga ne bude, napustit ćemo politiku’

Autor: M.P.

Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić govorio je o pregovorima za sastavljanje većine. Kaže, HDZ mu ne dolazi u obzir ni u kakvoj kombinaciji jer smatra da vrijedi sklopiti antikorupcijsku opciju. Vesnu Vučemilović nije želio previše komentirati jer želi pričekati fomiranje saborske većine, pa onda tek govoriti o motivima pojedinaca.

Dodaje da za antikorupcijsku većinu njegova ruka nije upitna. “Mi nismo na tržištu jer je naša pozicija jasno definirana. Prije bih se poturčio pod stare dane nego dao potporu Plenkovićevom HDZ-u”, poručio je za N1.

Iz HDZ-a poručuju da je oporba poražena, Raspudić se ne slaže.  “Imamo 151 zastupnika i svaki od njih je nositelj legitimiteta i oni će iznjedriti većinu ili ćemo na nove izbore, a HDZ-ove spike što je legitimno, što ne, na to ne treba pristati”, rekao je pa dodao da, što se SDSS-a tiče, nema problem sa srpskim predstavnicima već s tim da su bili ‘aktivan dio koruptivne hobotnice’.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

O Mostu i budućnosti u politici

Dakle, Raspudić smatra da se zajednički nazivnik može naći od desna na lijevo na tih nekoliko ključnih antikroupcijskih točaka te dodaje da je na redu Domovinski pokret te skrenuo pažnju da imamo rok od 20 dana za konstituiranje Sabora.

Komentirao je i odlazak njega i Marije Selak Raspudić iz Mosta i kakvu je ulogu u tome imao Marin Miletić. “Postoje neki razlozi koji ostaju interni, ali ovo je bio neki okidač, da osobu koja se u kampanji javno ogradi od vas, pa da nosite listu na kojoj je ista ta osoba.”

Dodaju da će on i Selak Raspudić djelovati kao nezavisni zastupnici u Saboru. “Ne treba odustati od svega što se radilo godinama, a ako ne budemo vidjeli jasnu političku perspektivu, vratit ćemo se akademskim karijerama”, rekao je Raspudić. Komentirao je i hoće li u slučaju novih izbora izaći na njih: “Nisam siguran, treba nekad procijeniti trenutak.”

Postoji jedan scenarij u kojem će vjerojatno doći do velikog raskola u HDZ-u: Nije nerealan




Raspudići nastavljaju dalje kao nezavisni zastupnici

Podsjetimo, prošlog tjedna je Marija Selak Raspudić objavila kako ona i suprug Nino napuštaju Most. Doduše, ona nije ni bila službeno u stranci, ali su imali zajedničke interese.

“Do razilaženja nije došlo zbog liste za EU parlament nego zbog razilaženja oko kampanje… Ovo je samo jedan događaj koji je bio fiksiran jučerašnjim datumom i činjenicom da nismo na listi. Što se tiče liste, meni je bilo ponuđeno da nosim listu za EU parlament. S obzirom na to da je želju izrazio i Miletić, a s obzirom na to da se on od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu. I dalje smatram integritet i principe ispred briselskih i bilo kojih drugih fotelja, odustala sam od nošenja liste za EU parlament i sudeći prema sadašnjem rejtingu Mosta, izglednog briselskog mandata”, rekla je. Dodala je kako ona i Nino Raspudić nastavljaju djelovati kao nezavisni zastupnici.




“Što se tiče netočnih informacija oko Nine Raspudića, istina je potpuno suprotna. Rezolutno je odbio biti na listi. Ne želi varati birače odlaskom u Bruxelles”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.