Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Radić komentirao Penavine tvrdnje o Bartulici: ‘Slažem se u potpunosti, iza svega stoji Bujanec’

Autor: Dnevno

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP), kritizirao je novoizabranog eurozastupnika Stjepu Bartulicu zbog vožnje u Ferrariju s osobama koje imaju policijske dosjee i presude za ozbiljna kaznena djela. Radić je istaknuo da je neprihvatljivo i neprimjereno da se Bartulica našao u takvom društvu, iako mu je rečeno da Bartulica nije bio svjestan s kim se vozi. Radić je dodao da je vrh stranke jedinstven u osudi ovog ponašanja.

Ivan Penava, predsjednik DP-a, također je osudio Bartuličino ponašanje i zatražio od njega odgovore na mnoga pitanja. Penava je tada indirektno prozvao svog zamjenika Radića. Na pitanje novinarke Z1 televizije, Penava je aludirao da iza napada na njega stoje TV voditelj Velimir Bujanec i Radić, koji je čest gost u Bujančevoj emisiji.

“Budući da ste vi sa Z1 televizije, imam osjećaj da se osjećate prozvanima iz aspekta ove ekipe koja je u pozadini … Tako da pozdravite ekipu!”, rekao je Penava više nego očito aludirajući da iza napada na njega stoji TV voditelj Velimir Bujanec, ali i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Te ljude je organizirao Velimir Bujanec’

“Penava i ja bili smo u utorak zajedno cijeli dan na pregovorima u Vladi. Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na pressici.

Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja”, istaknuo je Radić. S Bartulicom, veli, nije uspio razgovarati.

Penava potopio Bartulicu, otkrio što se događa u pozadini: ‘Svima nam se želudac okreće’




“Nisam pričao s njim, ali preneseno mi je kako ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi. No, to naravno nije normalno i mislim da bi on sam trebao, osim na stranačkim tijelima, izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučaju. Što se tiče njegovog položaja u stranci i mandata u Europskom parlamentu, očekujem da sjednemo i razgovaramo, da vidimo što ćemo dalje”, poručio je Radić.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.