Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Puhovski žestoko komentirao susret Milanovića i Plenkovića: Baš su mu jako stali na žulj

Autor: Dnevno.hr

Analitičar Žarko Puhovski prokomentirao je susret predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića na Pantovčaku, rekavši ironično da “možemo biti sretni što se nisu potukli”.

Milanovićev komentar da “radi klima” nije ga se dojmio pa je podsjetio na ljevičarsku uzrečicu iz svoje mladosti: “Svi govore o vremenu, mi ne.”

“O vremenu govore oni koji nemaju o čemu drugome. To je s jedne strane bio malograđanski komunikacijski primitivizam, a s druge napredak s obzirom na to da bi alternativna varijanta bio verbalni, ako ne i fizički sukob”, mišljenje je Puhovskog.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pobrkale su se sve vrijednosti?

Njihovo nepopravljivo rivalstvo prokomentirao je kao personifikaciju općeg nedostatka političke kulture u Hrvatskoj, a lijepe riječi nije pronašao ni za Domovinski pokret.  Smatra da će upravo zbog Domovinaca doći do “vrludanja vlasti”.

“Imamo dublju razinu političke nekulture u kojoj su se pobrkale sve vrijednosti. Lijevo-liberalna oporba pozivala je Domovinski pokret na parlamentarnu suradnju, umjesto da s DP-om učini ono što je DP učinio s SDSS-om – da ih se, naime, izolira. To je situacija u kojoj se nalazimo, ali ne vjerujem da slijedi neko naglo skretanje vlade udesno. DP će biti odličan izgovor Plenkoviću da čini stvari koje mu se inače ne da činiti ili da ih čini sporije”, rekao je gostujući na N1.

A pronašao je još jednu grešku, tj. poslovničku “kvaku”.

Plenković otkrio detalje susreta s Milanovićem: ‘Ovaj put Capak nije ništa sugerirao’




“Kad se pogleda članak 6. Poslovnika Hrvatskoga sabora, uvjeren sam da je protupravno dodjeljivati mandat prije nego što se odlukom Mandatno-imunitetne komisije na konstituirajućoj sjednici Sabora ustanovi popis članica i članova Sabora i idućeg dana objavi u Narodnim novinama.

Neki od ovih koji su dali potpis Plenkoviću vjerojatno će dati ostavke prije nego što Sabor počne zasjedati. A neki koji su dali potpise ni ne mogu ući u Sabor jer su na funkcijama koje to sprječavaju. Ali to nikoga ne zanima, pa ni Milanovića. Obojica su davali izjave kad nije trebalo, a sada kad je trebalo ni jedan ni drugi nisu imali tri čiste nešto reći”, rekao je Puhovski.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.