Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Prvi hrvatski političar koji je pred kamerama priznao preljub: Uslijedio je nastavak koji je neke iznenadio

Autor: D.V

“Poštovani predstavnici medija, povodom jučer dane izjave na TV Dalmaciji u kojoj sam informirao javnost o situaciji u mojoj obitelji, ovim putem Vas molim za razumijevanje. Svjestan sam Vaše želje da dobijete više informacija o ovome, od članova moje uže i šire obitelji te prijatelja i suradnika.”, tako je počela izjava koja je šokirala Hrvatsku, a mi se podsjećamo ovog slučaja u našem feljtonu.

“Nadam se da shvaćate kako je današnjim medijskim upitima i praćenjima od strane novinara moja obitelj izložena velikim pritiscima. Stoga se nadam da će ova obiteljska priča ostati u okvirima privatnog, a da će ono što napravim za Split i građane Splita biti mjerilo moje uloge gradonačelnika”, poručio je bivši gradonačelnik grada podno Marjana Željko Kerum dan nakon što je postao prvi domaći političar koji je putem medija priznao preljub.

Bilo je to 2009. godine kada je “galeb” Željko donio odluku da se nakon 19 godina braka rastaje od supruge Anice jer njegovo srce pripada 24 godine mlađoj Fani Horvat, koja je tada već bila u drugom stanju.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

‘Ne dirajte mi Fani!’

Iako na tu ljubav neki nisu gledali blagonaklono i previđali su joj propast, Željko i Fani podigli su troje djece, sinove Franu i Zvonimira i kćerku Eleonoru. 

Još prije nego što je javno priznao nevjeru, govorkalo se naveliko po splitskim kuloarima da je Kerum u noćnim satima viđan u društvu atraktivnih mlađahnih djevojaka, dok je Fani u to doba ljubila imućnog poduzetnika Željkovih godina, koji je (također) zbog nje napustio svoju suprugu.

A onda je Kerum prelomio i ušao u povijest. “Ne želim povrijediti ni djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati: napuštam suprugu. Pet godina sam u ljubavnoj vezi s mladom Fani Horvat s kojom očekujem i dijete”, otkrio je to Hrvat i katolik Bogu i svijetu u emisiji na lokalnoj televiziji.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Objasnio obitelji

Dok je Željko morao objasniti ženi i djeci što se događa, mlada Fani tih je godina radila na vlastitoj karijeri. Ambiciozna plavuša studirala je menadžment, a ujedno je bila i vlasnica četiri tvrtke, 11 trgovina, jahte… Kada se 2012. počelo šuškati da su njezine firme blokirane, transparentni Kerum se javio u program Radio Dalmacije i posao ozbiljno upozorenje. Prvo je opovrgnuo je da mu posao ide loše i to potkrijepio podatkom da je kapital njegovih firmi četiri puta veći nego obveze, a onda je zaprijetio.




“Upozoravam svakoga, nemojte mi dirati Fani i nemojte mi dirati djecu. Ne daj Bože da se njoj šta desi u trudnoći ili bebi. Ja ću mu gućak (grkljan op.a.) rukama iščupat”, ljut je bio Kerum. Srećom, do zločina nije došlo pa su godinu kasnije mirno uplovili u bračnu luku. Nakon brakorazvodne parnice s Anicom, 2013. Željko i Fani stali su pred oltar u Rimu. Bila je to maleno slavlje za 20-ak uzvanika, a vjenčanje su začinili velikim šopingom u talijanskoj prijestolnici.

Da mu obiteljski život godi Kerum kroz nadolazeće godine nije skrivao pred novinarima pa je na pitanje koji mu je najveći uspjeh u gradonačelničkom mandatu spremno odgovorio: “Dva sina, Bog im da’ zdravlje! Nijedan gradonačelnik to nije uspio učiniti”.

STRMOGLAVA PROPAST ŽELJKA KERUMA: Prodaju se njegove najprestižnije nekretnine, evo koliko ih je platio!




Carstvo se topilo

Ali nisu na svim područjima ruže cvale… Kerumovo poslovno carstvo počelo se “topiti”.  Nekad uspješni poduzetnik 2018. godine ostao je bez tvrtke, ali i bez stanova i zemljišta na Braču, Hvaru, u Zagrebu, Dubrovniku, Trogiru i Splitu kojim je upravljao od 2009. Rekao je tada kako je lakše voditi grad nego vlastitu tvrtku, jer grad ima jedan proračun, infrastrukturu i logistiku, a sve se može pokrenuti projektima.

Inače, Kerumovi su problemi započeli kada je odlučio postati hotelijer, a skupa investicija koštala ga je carstva koje je godinama gradio.  Sve trgovine na koncu Kerum je morao prodati, a na pitanja o dugovima godinama on i sestra odgovarali su ovako: “Mislim da ste vi u problemima! Željko Kerum nije nikome dužan, Željko Kerum potražuje od mnogih, al’ ne spominje nigdje.”

Iako se pred njegovim očima odvijala poslovna propast, Kerum i obitelj i dalje su žive na visokoj nozi. On i Fani voze skupocjene Mercedese, dio godine žive u penthausu u njezinu hotelu Perla u Rogoznici, a dio u luksuznoj vili na elitnim Mejama…

Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.