Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Provaljeno u 15 grobnica u Zagrebu, počivališta oskvrnuta: ‘Mislila sam da su nekoga ubili’

Autor: I.G.

Nepoznati počinitelji su u ponedjeljak izvršili vandalizam nad 15 grobnica u sjevernom dijelu groblja Miroševac, prema informacijama koje je potvrdio Jutarnji list.

Policija je odmah izvršila očevid, a vlasnici grobnica su također obaviješteni o događaju. Istraga je pokrenuta kako bi se identificirali počinitelji, a prema neslužbenim informacijama, vandali su otvorili neke od grobnica u potrazi za potencijalnim dragocjenostima pokojnika.

Jedna od osoba koja posluje na groblju Miroševac izjavila je da je jedna od oštećenih grobnica pripadala obitelji u kojoj je pokopan otac prije 30 godina.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Policija istražuje slučaj

“Prema oštećenjima izgledalo je kao da je netko otvarao grobnice pajserom. Više sam se prepala da netko u grobnicu nije ubacio tijelo nego nakon što ga je prethodno ubio. Jer, nisu mogli ukrasti ništa osim vjenčanog prstena s pokojnika, ispričala mi je ta gospođa”, rekla je prodavačica cvijeća na groblju Miroševac.

Iz PU Zagrebačke poručili je da je nepoznati počinitelj tijekom neutvrđenog vremenskog razdoblja oštetio ukupno 15 obiteljskih grobnica.

Novi pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena ubola muškarca nakon svađe pa ga odvezla u bolnicu




Odmah po zaprimljenoj informaciji dobivenoj od odgovorne osobe groblja, utvrđena je i kontaktirana većina vlasnika, njih devet, te je u utorak obavljen i očevid.

Potvrđeno je i utvrđeno da su nadgrobne ploče pomicane i oštećene, te se nastavlja kriminalističko istraživanje, odgovorili su nam iz PU Zagrebačke.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.