Foto: Danijel Soldo / CROPIX

Pronašli dva poskoka tamo gdje ih nisu očekivali, Darko: ‘Ima ih dosta ove godine’

Autor: N.K

Dva poskoka pronađena su u vikendici kod Pisarovine, javlja 24 sata. Zmije su uhvaćene, a o svemu je govorio predsjednik udruge Slavonskobrodski Zmijolovci, Darko Karamazan.

Kako je rekao za 24 sata, izašli su na teren u Dugom Selu Lasinjskom kod Pisarovine.

Na teren su došli po dojavi čovjeka koji je uočio zmiju u svojoj vikendici.

Foto: Danijel Soldo / CROPIX

Zmije u vikendici

“Čim su je primijetili, nazvali su nas i s općinom dogovorili izuzimanje. Jednog sam odmah uhvatio, gdje je i viđen na stepenicama koje vode prema podrumu, a drugog smo našli kod susjedove ograde”, rekao je Karamazan.

Dodao je kako je riječ o dva poskoka. Isto tako, kako kaže, obitelj inače nije dolazila u vikendicu, tamo su došli zbog ljetnih praznika.

Najezda zmija digla hrvatske vatrogasce na noge, šalju apel: U ovom gradu ulaze u kuće na dnevnoj bazi




Sve ih je više

“Ima dosta poskoka ove godine, sve ih je više. Možda mi mislimo da ih ima više, ali treba reći i da su građani čuli za nas, pa nas zovu sve češće, pa je možda i to razlog”, kaže o većem broju intervencija.

Dva poskoka pronađena

Karamazan je istaknuo i kako su ljudi sve svjesniji da zmiju ne treba ubijati, već treba pozvati nekoga da je vrati u prirodu.




“Žalosno je kad odgovorni ljudima kažu da treba ubijati zmiju”, zaključuje Karamazan dodajući kako je dva poskoka koja je uhvatio vratio u šumu, u njihovo stanište, koje je udaljeno od naselja.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.